welcome
Fallen Skies is een 'high fantasy Textbased-RPG' die zich afspeelt in een mytische wereld vol wonderlijke wezens, monsters en magie. Het land verdeeld onder zes koningkrijken is altijd bewegend en beïnvloedbaar. Het kan zomaar zijn dat jij de held wordt van het gehele land of misschien zelfs de grootste terreur die Fallen Skies ooit meegemaakt heeft. Alles is mogelijk in deze gevaarlijk mooie wereld. En niets is gek genoeg.
map
season
De ondraaglijke hitte kan maar één ding betekenen. Zomer is in het land. En met regen dat over geheel Fallen Skies uitblijft ziet het er niet goed uit voor de boeren en minderbedeelden.
current event
Een onbekende ziekte teistert Fallen Skies. Niemand blijkt veilig te zijn voor de verwoestende dood die Queen Dacosta meegenomen lijkt te hebben. Is er een mogelijkheid om te overleven, of is iedereen ter dood veroordeeld?
staff
List of the current city rulers: click here
Account switch
Gebruikersnaam


Wachtwoord

credits
©2017 Fallen Skies staat onder leiding van het team en wordt ondersteund door Actieforum. Alle teksten, beelden, codes en plotlijnen zijn auteursrechtelijk beschermt door de desbetreffende eigenaar.

Vorige onderwerpGa naar benedenVolgende onderwerp
avatar
Member
Real name : Demi
Aantal berichten : 758
IC posts : 559

Character sheet
Age: 38
Occupation:
Residence :
Profiel bekijken

[M] Still Waters - Pagina 3 Empty Re: [M] Still Waters

op wo okt 25, 2017 11:58 am
Violent delights have violent ends

De stadhoudster merkte op dat stilte waarschijnlijk het beste antwoord was geweest, waarop hij even knikte. “It always is,” mompelde hij, terwijl hij zichzelf het bed in liet zakken. Hij voelde de behoefte om zich in de vachten te rollen die over het bed waren verspreid en bij het vuur te gaan zitten, in de hoop de kou uit zijn botten te dringen. Dit klimaat was niks voor hem, zoveel was duidelijk. Freyja daarentegen leek totaal niet gedeerd te zijn door de kou. Ergens viel het te verwachten, ze woonde hier immers al haar hele leven. Maar ze leek zo dun en bleek en fragiel, alsof ze al lang tot op het bot bevroren had moeten zijn. En misschien was ze dat ook wel.

Hij keek haar geamuseerd aan toen ze hem vertelde dat dronken mensen amper aan hun manieren dachten. Ze leek toch iets informeler te worden en ergens vond hij het wel leuk. Er was niks aan om te staan praten met een of andere robot die alleen maar aan praktische zaken dacht. “Now, that’s insulting.” Zijn toon was vrij onserieus. Waarschijnlijk zou hij zich zo hard kapotdrinken dat hij het niet eens meer naar hier zou redden. Misschien belandde hij wel ergens in de goot. Of in de zee. Het was niet de eerste keer dat hij van de kade pleurde terwijl hij op zoek was naar zijn schip. Een rilling trok over zijn rug en hij sloeg een van de dierenvellen om zich heen. Ze sprak uit dat ze hoopte dat hij zich aan zijn woord zou houden. “Well, who am I kidding. I’m probably gonna freeze to death out there anyway,” mompelde hij. Wanneer je heel wat alcohol op had, merkte je niet echt meer hoe koud je het eigenlijk had. Iets ontzettend gevaarlijks wanneer je je in een temperatuur van ongeveer min drieduizend graden begaf. Ergens voelde hij de neiging om gewoon hier te blijven, maar om in je eentje te gaan binge-drinken was ook weer zo triest. “What an honor for me to spend my last night on earth with you.” Hij nam een slok van zijn ale, hoopte daar wat warmer van te worden.

Freyja Skarsgård
Member
Real name : Daan
Aantal berichten : 656
IC posts : 375

Character sheet
Age: 20 years
Occupation: Lady of Hillerød
Residence : Falkreath, Hillerød
Profiel bekijken

[M] Still Waters - Pagina 3 Empty Re: [M] Still Waters

op wo okt 25, 2017 5:00 pm
if I'm going to die, let it happen
while there is still some of me left
Stilte was op veel dingen het beste antwoord. Met stilte besloot je om geen overhaaste acties te ondernemen, iets wat veel mensen niet konden weerstaan. De roodharige vrouw keek toe hoe hij dat bevestigde om daarna op het bed neer te zakken. Hij had dan ook een lange tocht achter de rug, en misschien was het verstandig om hem te excuseren en hem alleen achter te laten. Maar het gesprek nam net een interessante wending, die ervoor zorgde dat ze nog maar eventjes bleef staan. Uiteindelijk was het haar kasteel, in haar stad, dus kon ze nergens weggestuurd worden.

Het leek haar wel zo handig om hem meteen duidelijk te maken dat je bij haar personeel niet moest wezen voor een pleziertje, iets waar sommige lords in het verleden niet naar geluisterd hadden. Haar vader had er ook altijd voor gekozen om zijn personeel veilig te stellen, en dat voorbeeld volgde zijn dochter nu. Freyja trok één van haar wenkbrauwen op toen hij op een vrij onserieuze toon begon te praten, maar eerder geamuseerd dan zelf beledigd. Haar mondhoek was dan ook een beetje opgetrokken, waaraan je kon zijn dat ze dit hele gesprek wel interessant vond. Het was eens iets anders dan de meeste formele gesprekken die de meeste mensen met haar voerde nu ze echt een lady was.

“Don’t be such a whiner, I thought that you men from the south were manly enough to cope with the cold. You shouldn’t come here in the winter if you’re complaining already. Then you would freeze to death, this is nothing compared to that.” Het was waar, in de winter was het nog vele malen erger dan dit en zouden zelfs de beren zeuren dat het veel te koud was voor hun winterslaap. In de tussentijd was ze erachter gekomen dat haar wijn op was, waardoor ze haar blauwe ogen de kamer rond liet gaan. Ze had eerder ook niet zo heel veel voor zichzelf ingeschonken. Het dienstmeisje had een kan vol met ale achtergelaten, waarom ook niet. Rustig schonk ze er een beetje van voor zichzelf in. “Your last night on earth?” vroeg ze hem spottend terwijl ze een slok nam van haar drinken. Dramaqueen much. “And an honor indeed, tho,” zei ze met een kleine grinnik.
notes: outfit
and if you're still

breathing you're the

lucky ones 'cause most

of us are heaving

through corrupted lungs
avatar
Member
Real name : Demi
Aantal berichten : 758
IC posts : 559

Character sheet
Age: 38
Occupation:
Residence :
Profiel bekijken

[M] Still Waters - Pagina 3 Empty Re: [M] Still Waters

op wo okt 25, 2017 10:31 pm
Violent delights have violent ends

Zijn antwoord was vrij onserieus bedoeld, al was een beetje stilte nog niet zo’n slecht idee. Hij had zich heel wat vervelende situaties kunnen besparen als hij in bepaalde scenario’s gewoon zijn kop had gehouden. Maar goed, hij was wie hij was. En daar hoorden zijn stomme opmerkingen blijkbaar bij. Het was een tikkeltje ongemakkelijk hoe hij zichzelf in bed probeerde te rollen, terwijl zij daar in de deuropening bleef staan. Het benadrukte nog meer hoe lang ze eigenlijk was. Iedereen hier in het noorden was zo verdomd lang. Ach ja, wat had hij eigenlijk te klagen? Stiekem vond hij het allemaal wel gezellig.

Hij was nooit echt van plan geweest om zich aan haar personeel te vergrijpen. Om een of andere reden waren dienstmeiden ontzettend goed in op de achtergrond verdwijnen, en Asher had meestal ook niet echt oog voor ze. Misschien was dat een bijwerking van stadhouder zijn. Of misschien was hij gewoon een klootzak, dat kon natuurlijk ook. Nu ze het gezegd had, zou hij zijn ogen echter openhouden. Ze zou hem toch niet waarschuwen om van haar personeel af te blijven als haar personeel toch niet zo veel voorstelde? Er moest vast iets moois tussen zitten. Hij trok ietwat verrast zijn wenkbrauw op toen ze hem liet weten dat hij niet zo moest zeiken. Het was enigszins onverwacht, al dan niet amusant. “We aren’t, that’s why we live in the south,” liet hij haar triomfantelijk weten. Hij haatte de kou en zou ook niet weten waarom iemand het daar niet mee eens zou zijn. Freyja schonk haar beker nogmaals vol en Asher vroeg zich af hoe lang hij haar aan de praat kon houden, voordat ze de effecten van de alcohol zou gaan voelen. Ze spotte over zijn ietwat dramatische opmerking, want dat was het ook wel. “My very last. Please tell my wife I love her, in case I perish,” begon hij, nog theatraler dan voorheen. “Unless, of course, I find someone to keep me warm.” Een leuke dienstmeid, bijvoorbeeld.

Freyja Skarsgård
Member
Real name : Daan
Aantal berichten : 656
IC posts : 375

Character sheet
Age: 20 years
Occupation: Lady of Hillerød
Residence : Falkreath, Hillerød
Profiel bekijken

[M] Still Waters - Pagina 3 Empty Re: [M] Still Waters

op wo okt 25, 2017 11:17 pm
if I'm going to die, let it happen
while there is still some of me left
De manier waarop haar vader het personeel had beschermd was iets waarin ze hem wilde volgen. Uiteindelijk was het ook altijd aan hem te danken geweest dat de roodharige zelf veilig was gebleven. Niemand durfde de dochter van de lord ook maar met één vinger aan te raken. Nu ze zelf lady was leken die verhoudingen iets verschoven te zijn, want haar vader was er niet meer om haar te beschermen. Het was de manier waarop men zich in haar buurt opstelde. Zo had ze al meerdere malen te maken gehad met ongewenst gedrag in haar buurt. Dat verschilde van opmerkingen tot dingen die ze liever even uit haar hoofd zette.

Normaal was ze helemaal niet zo’n drinker, maar als er één ding goed was om jezelf een houding te geven tijdens een gesprek waar je je niet helemaal comfortabel bij voelde dan was het wel drank om je wat meer moed te geven. En het werkte zowaar ook bij haar, het wijntje was zeker geen foute beslissing geweest. Ergens was ze lichtelijk nerveus omdat ze een lord moest ontvangen, ze wilde dingen niet in de war schoppen voor haar stad. Misschien was het dan ook niet verstandig om hier nog langer te blijven staan, noch om opnieuw iets te drinken in te schenken voor zichzelf. Maar het gesprek was nog niet klaar, dus zomaar weglopen was geen optie. Ondanks dat ze maar wat bij de deuropening in de buurt bleef hangen, klaar om te gaan wanneer het gesprek klaar was. Maar het leek erop dat het nog niet zover was. “Yes, so it seems,” was haar simpele antwoord terwijl ze lichtjes haar schouders ophaalde en een slokje van haar ale nam. Het was geen geweldige zet geweest om dat te zeggen, maar het leek erop dat hij er wel om kon lachen. Zijn dramatische opmerking vond ze zeer amusant, en toen hij verder ging grinnikte ze ook een beetje. “Is it just me or am I getting the impression that you must really love your wife.” Ergens had ze het vermoeden van niet, maar wie was zij om daar over te judgen.

Over warmte gesproken, ze begon het wel aardig warm te krijgen. “Do you want your privacy now, or do you really want my company,” vroeg ze daarna op een iets serieuzere toon. Haar wangen hadden een beetje meer kleur gekregen omdat het vuur in de kamer nu goed aan was gegaan en het langzaam maar zeker warmer begon te worden. Zij voelde het tenminste goed, omdat ze de kou gewend was. Een kleine glimlach speelde rond haar lippen, een onbewust ding wat ze deed wat er meestal voor zorgde dat de ogen wel op haar gericht bleven..
notes: outfit
and if you're still

breathing you're the

lucky ones 'cause most

of us are heaving

through corrupted lungs
avatar
Member
Real name : Demi
Aantal berichten : 758
IC posts : 559

Character sheet
Age: 38
Occupation:
Residence :
Profiel bekijken

[M] Still Waters - Pagina 3 Empty Re: [M] Still Waters

op wo okt 25, 2017 11:53 pm
Violent delights have violent ends

Op geen enkele manier was Asher te vergelijken met de vorige Lord van Hillerod. Lord Halldor was een wijs en verstandig iemand geweest, iemand die wist wat hij deed. Hij had respect gehad voor de mensen in zijn stad en zij hadden op hun beurt respect voor hem. Hij lette op iedereen die voor hem werkte, zoals zijn dochter dat nu deed. Ondertussen was de huidige regering van Isla de Juegas vergelijkbaar met iemand die een natte, kartonnen doos aan elkaar probeerde te houden met ducttape. Iedereen deed voor het grootste deel maar wat, en als het echt niet door de beugel kon, kwamen ze bij Asher aankloppen. Niet dat hij het een vervelend systeem vond. In tegendeel, hij had zo veel mogelijk status met zo min mogelijk verantwoordelijkheid. Een win-win situatie.

Het was leuk om te drinken met iemand die niet vaak dronk. Voornamelijk omdat diegene vaak eerder aangeschoten was dan jij, en dan hoefde je je een keer niet de alcoholistische persoon in het gezelschap te voelen. Hij greens dan ook even toen ze nog een slok nam. Hoe hij het ook wendde of keerde, het begon enigszins uit de hand te lopen allemaal. Hij had steeds vaker last van blackouts en hij spendeerde iets meer tijd in taveernes dan hij toe wilde geven. Hij was bang dat de cumulatieve kater hem de das om zou doen als hij nu zou stoppen met drinken. Asher grinnikte iets te hard toen ze hem vertelde dat ze het idee kreeg dat hij ontzettend veel van zijn vrouw hield. Hij week zijn blik even af, met een vaag grijnsje op zijn gezicht. “People don’t really get married for love, do they.” Het was niet echt een vraag, meer een observatie. Het huwelijk had meer weg van een economisch-politieke strategie dan wat dan ook. Hij had zo het gevoel dat Lady Freyja daar zelf op den duur wel achter zou komen.

De temperatuur in de kamer steeg een beetje, tot Asher’s grote geluk. Hij durfde zich nu eindelijk te ontdoen van de wolvenvacht die hem ondertussen warm had gehouden. Bedankt, wolvenvacht. Hij liet het over zijn rug van zich afglijden en kwam overeind. Hij nam nog een slok en ze vroeg of hij privacy wilde, weer op die serieuze toon. “I kind of want to see you empty that,” antwoorde hij op een plagerige toon, wenkend naar de kan die naast haar stond. Hij liep dichter naar haar toe, om zo een blik op de inhoud van het ding te kunnen werpen. Er was nog genoeg. Zijn blik verschoof weer naar haar, en hij merkte de lichte blosjes op haar wangen op. “Kinda puts some color in your cheeks, looks good on you.” Ze zag er nu niet meer zo uit als een stadhoudster. Ze leek zorgelozer. Zuidelijker.

Freyja Skarsgård
Member
Real name : Daan
Aantal berichten : 656
IC posts : 375

Character sheet
Age: 20 years
Occupation: Lady of Hillerød
Residence : Falkreath, Hillerød
Profiel bekijken

[M] Still Waters - Pagina 3 Empty Re: [M] Still Waters

op do okt 26, 2017 12:36 am
if I'm going to die, let it happen
while there is still some of me left
Op de één of andere manier leek het van hem af te stralen dat hij de woorden over zijn vrouw niet volledig meende, en zijn reactie op haar bevestigde dat eigenlijk alleen nog maar. Mensen trouwden niet voor liefde - in elk geval niet de mensen in een positie als die van Freyja en Asher. Haar ouders hadden dat al op jonge leeftijd duidelijk gemaakt, dat ze uitgehuwelijkt zou worden aan een lord die haar in huis zou nemen terwijl haar broers Hillerød zouden besturen. Ergens was het ironisch dat ze hier nu was, ongehuwd en de lady van de koude stad, met haar broers ergens op de bodem van de zee. Een plottwist die haar ouders niet voorbereid hadden. "You can learn to love someone after a marriage, my parents made it work." Subtiel nam ze nog een slokje van haar drank. Halldor en Celesse Skarsgård hadden perfect bij elkaar gepast, als twee puzzelstukjes die ineen smolten wanneer ze samen waren. Vandaar dat er nu nog maar weinig van haar moeder over was. Haar wederhelft was voor altijd weg.

Maar het was geen moment om aan dat soort dingen te denken. De gedachte aan haar ouders werden dan ook weer snel uit haar hoofd gedrongen toen lord Morrigan overeind kwam van het bed wanneer ze vroeg of hij zijn privacy wilde. Ergens had ze verwacht dat hij zou knikken, dan had ze zich omgedraaid en de ruimte verlaten om andere zaken te regelen - al was het ondertussen al later aan het worden en zouden er niet meer zo heel veel mensen dingen van haar willen.

Haar blik gleed naar de kan waar alle ale in zat, genoeg om iemand in een zwart gat te laten verdwijnen. Met een opgetrokken wenkbrauw keek ze dan ook weer naar de man, die nu haar kant op kwam lopen. "I'm sure that I'm not going to do that alone." Een knikje naar de kan ale versterkte haar woorden. Nee, ze wilde liever niet zoveel drinken dat ze straks terug naar haar vertrekken moest kruipen, iets wat ze dronken mensen wel eens had zien doen. Omdat ze geen drinker was had ze niet veel nodig om dronken te worden, laat staan wat er zou gebeuren als ze de hele kan leeg zou drinken.

Haar blauwe ogen waren nog altijd op de man gericht, en ze kon er niets aan doen dat haar wangen een klein beetje roder werden na zijn woorden. "Is that so?" Langzaam bracht ze de ale weer naar haar lippen en nam er nog een slokje van. Bijna zou het lijken alsof ze hem nu lichtelijk aan het uitdagen. Voor wat, dat stond open voor eigen intepretatie.
notes: outfit
and if you're still

breathing you're the

lucky ones 'cause most

of us are heaving

through corrupted lungs
avatar
Member
Real name : Demi
Aantal berichten : 758
IC posts : 559

Character sheet
Age: 38
Occupation:
Residence :
Profiel bekijken

[M] Still Waters - Pagina 3 Empty Re: [M] Still Waters

op do okt 26, 2017 12:11 pm
Violent delights have violent ends

Soms was het simpeler om bij de lagere, - of middenklasse te behoren. Je vond een leuke vrouw, en mocht zij jou ook leuk vinden, dan trouwde je. Voor de hoge adel was het meer een handelstactiek om zo veel mogelijk kinderen te krijgen en ze allemaal te verspreiden over verschillende huizen die het relatief goed deden. Kinderen waren bijna een soort van valuta geworden. Hij dacht vervolgens aan Cres, en wat er ooit van Isla de Juegas moest worden als hij er niet meer was. Het was een vraag waar hij nu nog geen antwoord op had. Misschien wilde ze het overnemen, misschien niet. Of de mannen het zouden accepteren, wist Asher niet. Lady Freyja liet hem weten dat het soms wel goed afliep, haar ouders waren immers gelukkig geweest samen. Ergens hing een hint van jaloezie in zijn ogen. Maar goed, Halldor was dood en hij niet, dus je kon je afvragen wie het uiteindelijk beter had gehad. “Good for them,” mompelde Asher dus maar. Vervolgens keek hij haar weer aan. “Did they have anybody in mind for you?” vroeg hij toen. Het uithuwelijken begon vaak vroeg. Halldor had vast al enig idee gehad naar wie hij zijn oudste dochter zou verschepen.

Hij liep op haar af en met opgetrokken wenkbrauw liet ze hem weten dat ze die kan heus niet in haar eentje leeg zou drinken. Dat antwoord had hij enigszins verwacht en hij was eigenlijk ook niet te beroerd om haar daarmee te helpen. “Guess we’ll finish it together then.” Go, teamwork. Hij had over de jaren toch wel een redelijke alcoholtolerantie opgebouwd. Hij had niet het gevoel dat een halve kan ale hem over het randje zou duwen. Lady Freyja, daarentegen. Ineens stonden ze gevaarlijk dichtbij elkaar en Freyja kreeg nog iets meer kleur op haar wangen. Asher keek haar even aan, terwijl hij bedenkelijk op zijn onderlip beet. “Is that so?” sprak ze, waarop ze nog een slokje van haar drinken nam. Een zachte ‘hmm’ was alles dat zijn keel verliet, gepaard met een kort knikje. Vervolgens verschoof zijn blik naar achter haar, richting de gang. Iedereen die langsliep, zou hen zo kunnen zien staan. “You should probably close that door.” Zijn blik ging weer terug naar haar en hij wenkte ondertussen naar de deurpost waar ze in stond.

Freyja Skarsgård
Member
Real name : Daan
Aantal berichten : 656
IC posts : 375

Character sheet
Age: 20 years
Occupation: Lady of Hillerød
Residence : Falkreath, Hillerød
Profiel bekijken

[M] Still Waters - Pagina 3 Empty Re: [M] Still Waters

op do okt 26, 2017 2:46 pm
if I'm going to die, let it happen
while there is still some of me left
De roodharige lady merkte op dat het haar ouders wel gelukt was om een goed huwelijk te hebben, er waren drie kinderen uit voortgekomen en voor een paar jaar had hun stad sterk in de politiek en economie gestaan. Maar nu was alles opeens anders, met haar vader en broers voor altijd weg, met haar moeder die ze amper nog zag omdat de vrouw zichzelf opsloot in haar kamer. “They must have had someone for me, but my father never wanted to tell me who it was until he was sure of his choice.” Die dag had nooit mogen gebeuren, en Freyja wist niet helemaal hoe ze zich er over moest voelen. Immers was ze dan nu wel getrouwd geweest en stond ze er niet alleen voor, maar trouwen met iemand waarvan ze niet hield.. stel je voor dat het niet zo goed zou gaan als bij haar ouders. Lichtjes haalde ze haar schouders op, misschien was het nog maar beter zo. Er stond nog een hele toekomst voor haar open.

In elk geval hoefde ze niet de hele kan ale in haar eentje leeg te drinken, want hij stelde heel subtiel vast dat ze het dan maar samen moesten doen. “Sounds more like it,” stemde ze met hem in. Het was niet verstandig, en dat wist ze maar al te goed. Freyja was niet iemand die zoveel alcohol aankon, ze zou niet meer helder gaan denken, ze zou foute beslissingen maken. Maar nu ze al wat op had leek al dat foute niet meer zo fout. Zijn woorden en zijn aanwezigheid die op het randje van haar personal space hing zorgde er in combinatie voor dat haar wangen nog iets roder werden. Haar blauwe ogen richtte ze voor een moment op zijn borstkas, om vervolgens haar ogen weer op zijn gezicht te richten toen hij begon met praten.

De deur sluiten. Freyja keek over haar schouder naar de gang, er zouden in dit deel van het kasteel niet heel veel andere mensen komen, maar je kon nooit zeker genoeg zijn. De roodharige vrouw draaide haar hoofd weer terug naar haar gezelschap, om vervolgens een stap achteruit te zetten, de deur beet te pakken en deze achter zich dichttrok met haar vrije hand. Voor een moment richtte ze haar ogen op de hand waarmee ze de deur vasthield, als ze het nu dicht deed dan was er geen weg terug meer. Zachtjes viel de deur in het slot, waarna ze deze weer losliet en naar haar gezelschap keek. Freyja nam nog een slokje van haar ale, die ondertussen alweer bijna leeg was, en leunde met haar rug lichtjes tegen de muur aan. Wanneer ze naar voren zou stappen zou ze namelijk zowat tegen hem aanstaan. “Afraid that someone of your crew will see us have a drink together?” vroeg ze hem vervolgens, lichtjes uitdagend zou je het wel kunnen noemen. Het was niet echt een vraag, ze wist wel beter.
notes: outfit
and if you're still

breathing you're the

lucky ones 'cause most

of us are heaving

through corrupted lungs
avatar
Member
Real name : Demi
Aantal berichten : 758
IC posts : 559

Character sheet
Age: 38
Occupation:
Residence :
Profiel bekijken

[M] Still Waters - Pagina 3 Empty Re: [M] Still Waters

op do okt 26, 2017 7:27 pm
Violent delights have violent ends

Het enige goede wat uit zijn huwelijk voort was gekomen, was Cres. En wat dat betrof, zou hij eigenlijk ook niks veranderen. Het zou allemaal wel simpeler geweest zijn, hadden Zypha en hij met elkaar op kunnen schieten. Wellicht had hij Cres dan een stabieler leven kunnen bieden, al kon je je eeuwig blijven afvragen wat geweest had kunnen zijn. Daarbij, het trouwen met Zypha had hem destijds heel wat opgeleverd. Zijn vloot was in grootte verdubbeld door het samenvoegen van hun huizen en daarmee ook zijn bankrekening, iets waar hij zeker niet over wilde klagen. Toen hij Freyja vroeg of haar ouders destijds plannen voor haar hadden gehad, liet ze hem weten dat haar vader het haar nooit verteld had. Asher knikte. Ergens hoopte hij dat ze goed terecht zou komen, al wist hij niet waarom. Andere mensen boeiden hem over het algemeen niet zo.

Asher, nobel als hij was, stelde zich op als vrijwilliger om haar te helpen met het leegdrinken van de kan. Ze stemde ermee in en Asher nam nog een slok. Hij maakte een mentale notitie dat ze een flinke hoeveelheid van de noordelijke ale in moesten slaan. Het smaakte hem allemaal bijzonder goed. Rhoynar mocht dan de beste wijn hebben, hij moest de kroon voor ale aan Falkreath geven. Zo onderhand begon hij het zelf bijna warm te krijgen. Ergens had het kasteel zo s’ avonds wel iets gezelligs. Nu het buiten donkerder werd, was het vuur de enige bron van licht en deze wierp dan ook een warme gloed over alles dat in de kamer stond, inclusief Freyja zelf.

Toen hij over de deur begon, keek ze even achterom. Even dacht hij enige vorm van twijfel te zien, maar uiteindelijk trok ze de deur dan toch achter zich dicht, terwijl Asher het restant van zijn beker leegdronk en deze neerzette. Met het klikken van het slot verschoof zijn blik weer naar haar. Ze leunde met haar rug tegen de muur, haar beker nog in haar handen. Ze vroeg of hij bang was dat een van de crewleden hen zouden zien. "Hmm," bromde hij zachtjes, als enige vorm van respons. Even verscheen er een flauwe grijns op zijn gezicht. Dat was wel het laatste waar hij zich zorgen om maakte. Daarbij, het leek hem niet dat enig crewlid van hem hier in het kasteel rondliep. Nee, hij had andere redenen voor gesloten deuren. Nogmaals bekeek hij haar gezicht en besloot vervolgens dat zijn geduld op was. Hij legde zijn rechterhand in haar hals, streek met zijn duim over haar kaaklijn. Het was een redelijk contrast tussen haar bleke en zijn zongebruinde huid. Hij verwijderde de afstand tussen hen in, sloot zijn ogen en trok haar mee in een diepe kus. Het was de eerste keer dat hij haar aanraakte.

Freyja Skarsgård
Member
Real name : Daan
Aantal berichten : 656
IC posts : 375

Character sheet
Age: 20 years
Occupation: Lady of Hillerød
Residence : Falkreath, Hillerød
Profiel bekijken

[M] Still Waters - Pagina 3 Empty Re: [M] Still Waters

op do okt 26, 2017 8:33 pm
if I'm going to die, let it happen
while there is still some of me left
Van haar vader had ze nooit aan de ale mogen zitten, niet totdat ze achttien was geworden, maar ook toen alleen met speciale gelegenheden. Hij vond dat zijn dochter meer waard was dan dat, maar nu hij er niet meer was om haar daarvan te weerhouden maakte het ook helemaal niets meer uit. Ze was niet van plan om een verslaafde te worden.. maar het was een geweldige manier om alle zorgen eventjes te vergeten. En zorgen had ze zeker. Over haar stad, over de mensen in de hoofdstad van Falkreath, over haar moeder. Voor heel eventjes wilde ze ontsnappen uit de werkelijkheid.

Freyja wist dat wanneer ze de deur achter zich zou sluiten, er geen weg terug meer was. In haar achterhoofd spookte de gedachte dat het fout was, dat ze de deur niet moest sluiten en een excuus moest maken dat ze nog iets moest regelen. Hij had een vrouw, ze was een jonge vrouw die nog een geschikte partner moest vinden, voornamelijk om politieke redenen. Door de alcohol in haar bloed werd redelijk snel een beslissing gemaakt, en dat was om de deur achter zich te sluiten. Zodra de deur in het slot was gevallen richtte ze haar blauwe ogen weer op Asher, die zijn beker ondertussen leeg had gedronken en neer had gezet op het tafeltje naast hen. De roodharige vrouw vroeg hem of hij soms bang was dat zijn crewleden hen zouden zien drinken, waarop ze enkel een zacht gebrom als antwoord kreeg. Voor geen moment richtte ze haar ogen op iets anders dan zijn gezicht, er hing een bepaalde sfeer in de lucht die ervoor zorgde dat ze een bepaald gevoel in haar onderbuik kreeg.

Toen hij zijn hand in haar hals legde voelde ze hoe haar hartslag wat omhoog schoot. De duim die langs haar bleke kaaklijn streek was bijzonder aangenaam, en het zorgde er tevens voor dat haar bleke huid nog wat meer kleur leek te krijgen. Voordat ze nog iets kon zeggen was er plots geen afstand meer tussen hen in. Freyja sloot vrijwel automatisch haar ogen toen ze zijn lippen tegen de hare drukte. Hij, de ruige zeeman die veel meer had meegemaakt en zij, de porseleinen lady van deze noordelijk gelegen stad. Ze legde haar hand zachtjes op zijn schouder en zette ondertussen de beker wat afwezig naast zich neer. Toen ze haar andere hand vrij had tilde ze deze op en streek ze met haar zijdezachte vingers langs de haartjes op zijn gezicht, om ergens daar te blijven steken. “We shouldn’t be doing this..” fluisterde ze zachtjes toen ze haar lippen een paar millimeter van die van hem haalde, haar ogen nog altijd gesloten. Zij zou dit eigenlijk niet moeten doen, maar het gevoel wat hij haar op dit moment gaf was bezig met haar verstand te blokkeren.
notes: outfit
and if you're still

breathing you're the

lucky ones 'cause most

of us are heaving

through corrupted lungs
avatar
Member
Real name : Demi
Aantal berichten : 758
IC posts : 559

Character sheet
Age: 38
Occupation:
Residence :
Profiel bekijken

[M] Still Waters - Pagina 3 Empty Re: [M] Still Waters

op vr okt 27, 2017 12:46 pm
Violent delights have violent ends

In eerste instantie had hij niet gedacht Lady Freyja ook maar enigszins te mogen. Ze kwamen uit twee volledig verschillende werelden. Hij klootte voornamelijk maar wat aan en nam alles niet zo serieus, inclusief zijn plichten als Lord. Freyja daarentegen had er op het eerste gezicht behoorlijk braaf en plechtig uitgezien. Niet zo gek ook, als je je bedacht in welke voetsporen ze had willen treden. Haar vader had een redelijk imago voor zichzelf opgebouwd, het was niet vreemd dat ze hem daarin wilde evenaren. Het zou ook wat zijn om voorgoed in je vaders schaduw te leven. Of het haar ook echt blij maakte, was een geheel andere vraag.

Ergens had hij niet verwacht dat ze de deur achter zich zou sluiten. Ze was een slimme meid, ze had de hint heus wel begrepen. Hij had haar braver geacht. Iemand die netjes het boekje volgde, want wat ze nu aan het doen waren, was niet helemaal geoorloofd. Voornamelijk vanaf Asher’s kant, in verband met het hele getrouwd zijn en dat soort dingen, maar het was wel duidelijk dat dat kleine feit hem niet echt tegenhield. Dat had het nooit echt gedaan. En Zypha hoefde het allemaal ook niet te weten. Asher vertelde zichzelf graag dat het haar toch niet uitmaakte, om zijn eigen geweten enigszins te verlichten. Er hing een bepaalde sfeer in de lucht die hem vertelde dat dit het moment was.

Tijdens hun contact leek het alsof de rest er even niet meer toe deed. Alsof de hele wereld niet meer was dan deze zwak verlichte kamer. Dat was nou precies het verslavende eraan: in dat ene moment leek het allemaal wel oké. Het voelde te goed voor iets dat eigenlijk niet zou mogen. Haar hand werd op zijn schouder gelegd, vervolgens nog een tegen zijn gezicht aan. Ze voelde net zo zacht aan als ze eruitzag. Uiteindelijk brak ze de kus, liet hem zachtjes weten dat ze dit niet zouden moeten doen. Hij wist wel dat ze gelijk had, maar aan de andere kant maakte het hem toch niet zo veel uit. Er was niemand die hen zag. Hun gezichten waren nog steeds maar enkele centimeters van elkaar verwijder. "And here we are, doing it anyway," zei hij, terwijl zijn vinger langs haar kaak naar beneden deed strijken. Hij eindigde op haar kin en keek haar rechtstreeks aan. "Tell me to stop." Als ze het echt niet wilde, zou hij haar verder ook niet dwingen.

Freyja Skarsgård
Member
Real name : Daan
Aantal berichten : 656
IC posts : 375

Character sheet
Age: 20 years
Occupation: Lady of Hillerød
Residence : Falkreath, Hillerød
Profiel bekijken

[M] Still Waters - Pagina 3 Empty Re: [M] Still Waters

op vr okt 27, 2017 4:56 pm
if I'm going to die, let it happen
while there is still some of me left
Er waren zoveel mensen die haar later door elkaar heen zouden schudden als ze van haar beslissing hoorde, maar ze had zich dan ook bedacht dat niemand hoefde te weten wat er hier gebeurde. Niemand zou haar op haar gedrag kunnen wijzen, niemand zou haar een speech hoeven geven over hoe onverantwoordelijk het was geweest om in te gaan op zijn verzoek om de deur te sluiten. Freyja was echter ook wel een mens, alhoewel sommige lords en lady’s eerder op marionetten leken die alles deden wat hen werd opgedragen door de hogere mensen. Die kende geen plezier, het waren gevoelloze poppen geworden en deden alles via het boekje. Zo waren haar ouders geweest, en misschien wilde ze niet precies zoals hen zijn. Ze wilde zelf haar beslissingen nemen, niet doen wat andere normaal van je verwachtte wat je deed.

Freyja was alles behalve dom en had de hint maar al te goed begrepen. Toch had ze de deur gesloten, toch was ze meegegaan in het moment. Al die adviseurs en andere mensen die haar regels voorlegde waren er allemaal even niet meer. Haar hartslag was een beetje versneld en toen ze de kus beëindigde was ook haar ademhaling zichtbaar wat sneller dan normaal. Ze zouden dit niet moeten doen, beide wisten het, maar negeerde het. Ze voelde zijn vinger langs haar kaak naar beneden strijken en opende haar ogen een beetje, maar had deze niet op hem gericht. “I thought you only wanted to see me empty that ale,” zei ze zacht terwijl ze voelde dat haar mondhoek een klein beetje omhoog trok.

Wat hij vervolgens aan haar vroeg was een halve marteling. Natuurlijk zou ze stop moeten zeggen, ze was een ongehuwde lady en moest zichzelf bewaren voor een toekomstige man. Het was niet de bedoeling dat er iets zoals dit gebeurde, en al helemaal niet met iemand die een gelofte had afgelegd aan een andere vrouw. “Don’t..” fluisterde ze zachtjes terwijl ze hem nu ook recht aankeek met haar blauwe ogen. Ze waren nog altijd dicht bij elkaar, zo dicht dat ze zijn ademhaling tegen haar fijne huid aan voelde. “Stop..” Don’t stop. Vanonder haar wimpers keek ze hem aan, uitkijkend naar zijn reactie. Haar ene hand lag nog altijd op zijn schouder, maar de ander trok ze terug om in een kleine beweging haar mantel los te maken, die soepel van haar schouders af gleed en achter haar op de grond kwam te liggen. Freyja richtte haar ogen weer op Asher, waarna ze haar hoofd weer naar die van hem toe bracht en in een voorzichtige beweging haar lippen opnieuw op die van hem drukte. Ze kon het niet zeggen, want ze wilde niet dat hij nu zou stoppen.
notes: outfit
and if you're still

breathing you're the

lucky ones 'cause most

of us are heaving

through corrupted lungs
avatar
Member
Real name : Demi
Aantal berichten : 758
IC posts : 559

Character sheet
Age: 38
Occupation:
Residence :
Profiel bekijken

[M] Still Waters - Pagina 3 Empty Re: [M] Still Waters

op vr okt 27, 2017 10:43 pm
Violent delights have violent ends

Als ze allebei gewoon hun mond zouden houden en niemand zou ze zien, dan was er in feite ook helemaal niks aan de hand. Dingen doen die eigenlijk niet mogen, waren alleen een probleem als je betrapt werd. En Asher had heel wat oefening gehad wat discreet handelen betrof. Daarbij, ze waren allebei volwassenen, konden prima voor zichzelf uitzoeken wat ze wel en niet wilden doen. Hij wist wel hoe Freyja nog redelijk wat steun had aan verschillende adviseurs, die hoogstwaarschijnlijk neer zouden kijken op deze beslissing. Maar goed, diezelfde adviseurs waren nu niet hier. En als alles een beetje gunstig liep, zouden ze er hoe dan ook niet achter komen.

Hij had geen idee waarom ze deed wat ze deed. Hij had tevens geen idee waarom hij deed wat hij deed. Ze kenden elkaar niet eens, hadden ieder genoeg te verliezen, mocht dit toch verkeerd uitlopen. Alhoewel, Asher probeerde zich in te denken wat er zou gebeuren als iemand erachter kwam. In het ergste geval kreeg Zypha het te horen, maar het was niet alsof ze hem zou verlaten. Misschien was dat wel het meest tragische. Dit soort dingen maakten niet eens meer uit. Hij voelde een groter gevoel richting Sierra dan zijn eigen vrouw wanneer hij met iemand anders was. Freyja sprak zachtjes dat ze dacht dat hij haar alleen de ale op had willen zien drinken, waarop hij een mondhoek omhoogtrok. “I’m a little more ambitious than that.” Zijn stem klonk ietwat hees, op een laag volume. Om de een of andere reden had hij het gevoel dat hij stil moest zijn.

Ze had opgemerkt dat ze dit niet moesten doen, dus bood hij haar de optie om er nu mee te stoppen. Dan bleef het hierbij, plus waarschijnlijk een ietwat ongemakkelijke ontmoeting morgenochtend. Hij had geen intentie om haar te dwingen tot dingen die ze toch niet wilde doen. Ze keek hem rechtstreeks aan terwijl ze het eerste woord fluisterde. Hij wilde direct afstand van haar nemen, maar toen viel het tweede woord. Ergens was hij verbaasd en voor een seconde was het in zijn ogen te zien. De hand op zijn schouder ging naar haar mantel, die in een soepele beweging naar de grond werd gewerkt. Niet lang daarna raakten hun lippen elkaar weer en deze keer was Asher wat minder terughoudend. Zijn handen gleden naar beneden om vervolgens op haar heupen te rusten. Vanaf daar trok hij haar tegen zich aan, zodat er vrijwel geen ruimte meer tussen hen was. Even proefde hij de ale die ze net nog aan het drinken was. Voor een seconde brak hij de kus weer. “Take that dress off,” ademde hij ongeduldig. Hij wilde haar. Nu.

Freyja Skarsgård
Member
Real name : Daan
Aantal berichten : 656
IC posts : 375

Character sheet
Age: 20 years
Occupation: Lady of Hillerød
Residence : Falkreath, Hillerød
Profiel bekijken

[M] Still Waters - Pagina 3 Empty Re: [M] Still Waters

op za okt 28, 2017 12:06 am
if I'm going to die, let it happen
while there is still some of me left
Het was maar goed dat ze de deur dicht had gedaan, en daarbij had ze ook zachtjes de grendel ervoor laten vallen. Op dit moment wilde ze niet gestoord worden, zowel omdat ze niet wilde dat dit moment haar werd afgenomen en dat iemand dit te weten kwam. Niemand zou er blij van worden als dit een roddel werd. Asher niet, omdat hij toch vast zat aan een vrouw waarvan Freyja verwachtte dat die er niet bepaald blij mee zou zijn. Zelf zou ze niet weten hoe ze bepaalde mensen nog in de ogen moest kijken. Nee, ze wilde niet dat iemand het zou weten. Het was een zorg voor later, die dan ook alweer snel haar hoofd verliet zodra ze zijn stem hoorde. “I noticed.” Hun stemmen waren zachter dan normaal, maar er was dan ook geen nood om hard te praten omdat ze al zo dicht bij elkaar stonden.

De verbazing in zijn ogen was haar niet ontgaan, en van dat moment maakte ze gebruik om de mantel los te maken, die met een zacht geluid over haar schouders gleed en op de grond kwam te liggen. Zelf ondernam ze dit keer actie, iets wat alles behalve terughoudend beantwoord werd door de ander. Ze voelde hoe zijn handen naar haar heupen gingen en hoe ze tegen hem aan werd gedrukt. Zelf had ze haar armen om zijn nek geslagen, hij had haar volle aandacht.

De kus werd weer verbroken en vrijwel meteen opende ze haar ogen. Zijn woorden zorgde ervoor dat haar hart als een razende tekeer ging. Traag liet ze haar vingers naar het leren geval wat om haar middel heen zat gaan, om deze vervolgens los te maken zonder dat ze haar ogen van hem afwendde. Eenmaal los liet ze het ook naast zich op de grond vallen. Het leek wel alsof ze hem expres zijn zin nog niet gaf. De roodharige vrouw schopte haar laarzen uit waardoor haar blote voeten nu op de koude grond van de kamer stonden. Met haar rechterhand pakte ze haar rode haren vast en bracht deze naar dezelfde kant, waarna ze zich omdraaide. De rits van haar jurk zat op de achterkant, een plaats waar ze zelf niet bij kon. Ergens had ze zo het vermoeden dat hij het vast niet erg vond om een handje te helpen.
notes: outfit
and if you're still

breathing you're the

lucky ones 'cause most

of us are heaving

through corrupted lungs
avatar
Member
Real name : Demi
Aantal berichten : 758
IC posts : 559

Character sheet
Age: 38
Occupation:
Residence :
Profiel bekijken

[M] Still Waters - Pagina 3 Empty Re: [M] Still Waters

op za okt 28, 2017 2:18 am
Violent delights have violent ends

Ergens zou hij de humor er wel van inzien als er toch iemand binnen zou komen. Een of andere onwetende dienstmeid die gewoon had willen kijken of ze nog iets te drinken hadden gewild die binnenliep en zich vervolgens helemaal te pletter schrok. Sommige dingen hoorde je immers niet te weten. Freyja leek zich voorbereid te hebben op dat potentiële scenario: de deur zat netjes op slot. Het waren dat soort dingen waar hij zelf eigenlijk nooit aan dacht. Half omdat hij vergeetachtig was op die manier, half omdat het ergens gewoon spannender was om de deur van het slot af te laten. Wie wist wat er allemaal kon gebeuren.

Het was wel duidelijk dat hij het vrouwelijk gezelschap voor een redelijk lange tijd had moeten missen. Hij was geobsedeerd met hoe zacht haar bleke huid aanvoelde. Hoe haar zachte stem klonk en hoe ze ademhaalde. Hoe heerlijk ze rook en de perfecte ronding van haar heupen. Hij had het gevoel gemist. Haar armen werden om zijn nek heen geslagen en ieder deel van Asher’s wezen schreeuwde om meer. Hij keek in haar blauwe ogen terwijl hij sprak en langzaam maar zeker ontdeed Freyja zichzelf van de leren band die om haar middel hing en van haar laarzen. Vervolgens verdeelde ze haar vuurrode haren over één schouder en draaide haar rug naar haar toe. Het was meteen wel duidelijk wat ze van hem wilde. Zijn hand ging naar de rits, die hij langzaam naar beneden trok, terwijl hij de bleke huid van haar nek en schouder bedekte met vluchtige kussen. De rits bereikte zijn einde en Asher schoof de jurk van Freyja's schouders. Hij zou zichzelf niet zijn als hij zijn ogen niet eerst de kost zou geven. Een tevreden grijns bevestigde zijn goedkeuring. Vervolgens draaide hij haar zodanig bij dat hij haar bij haar bovenbenen op kon tillen. Haar rug tegen de muur, haar armen om zijn nek en haar benen rond zijn heupen. Voor even zweerde hij dat hij nog nooit zoiets moois had gezien.

Gesponsorde inhoud

[M] Still Waters - Pagina 3 Empty Re: [M] Still Waters

Vorige onderwerpTerug naar bovenVolgende onderwerp
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum