welcome
Fallen Skies is een 'high fantasy Textbased-RPG' die zich afspeelt in een mytische wereld vol wonderlijke wezens, monsters en magie. Het land verdeeld onder zes koningkrijken is altijd bewegend en beïnvloedbaar. Het kan zomaar zijn dat jij de held wordt van het gehele land of misschien zelfs de grootste terreur die Fallen Skies ooit meegemaakt heeft. Alles is mogelijk in deze gevaarlijk mooie wereld. En niets is gek genoeg.
map
season
De ondraaglijke hitte kan maar één ding betekenen. Zomer is in het land. En met regen dat over geheel Fallen Skies uitblijft ziet het er niet goed uit voor de boeren en minderbedeelden.
current event
Een onbekende ziekte teistert Fallen Skies. Niemand blijkt veilig te zijn voor de verwoestende dood die Queen Dacosta meegenomen lijkt te hebben. Is er een mogelijkheid om te overleven, of is iedereen ter dood veroordeeld?
staff
List of the current city rulers: click here
Account switch
Gebruikersnaam


Wachtwoord

credits
©2017 Fallen Skies staat onder leiding van het team en wordt ondersteund door Actieforum. Alle teksten, beelden, codes en plotlijnen zijn auteursrechtelijk beschermt door de desbetreffende eigenaar.

Deel
Vorige onderwerpGa naar benedenVolgende onderwerp
avatar
Member
Real name : Mimi
Aantal berichten : 38
IC posts : 20

Character sheet
Age: 23 years old
Occupation: Codex Writer
Residence : Aztlan
Profiel bekijken

Colors of the wind

op ma okt 16, 2017 11:30 am

The more I read, the more I acquire
the more certain I am that I know nothing.


Het was een lange rit geweest maar uiteindelijk had het wel effect gehad. Haar companions waren verder de stad in getrokken terwijl haar hazel gekleurde ogen voor haar uit gericht stonden. Het was fijn geweest om locals uit Valyria bij haar te hebben op haar rit. Voornamelijk zodat ze dan niet zou verdwalen. Maar nu ze in Sundarin was, waren ze niet meer nuttig voor haar geweest. En had dan ook snel en kort afstand van ze genomen. Haar doel waren de grote collecties aan boeken die ze hier hielden.

Onschatbare waarden aan informatie verborgen achter simpele deuren. En met een afgifte van haar brief was ze binnen,
werdt ze omringt door de stilte. Voor nu leek ze alleen te zijn, op een beveiliging na dan. Met een simpel knikje naar de man liep ze verder langs de boeken. Liet haar vingers over de kaften glijden en pakte hier en daar er enkele tussen vandaan die ze meenam naar een lange tafel. Haar eigen notities erbij pakkende en een veer liet ze zich in de zetel zakkende. Pakte het eerste boek en sloeg het rustig open. Haar ogen over de tekst glijdende. Zoekende naar de informatie die ze wou vinden.

(open)
avatar
Member
Real name : Irini
Aantal berichten : 108
IC posts : 65

Character sheet
Age: 26 years
Occupation: Lady of Sundarin
Residence : Sundarin
Profiel bekijken

Re: Colors of the wind

op ma okt 16, 2017 2:57 pm


Colors of the wind


Eens in de zoveel tijd moest ze haar gezicht laten zien bij de universiteit en de daarbij horende bibliotheek. Hier in Sundarin bevond zich de oudste en grootste universiteit van het continent. Ergens te midden van de campus bevond zich ook een grote bibliotheek met de grootste voorraad aan boeken en geschriften. Veel reizigers uit allerlei verschillende steden en landen kwamen hier om kennis te werven.  Ze had zojuist een vergadering bijgewoond waarin de toekomst van de universiteit en de bibliotheek besproken werd. Dit moest eens in de zoveel tijd gebeuren om alle zaken op orde te houden en kwaliteit de garanderen naar studenten, maesters en onderzoekers. Het waren niet de leukste meetings, maar het moest gedaan worden. Nu liep ze, via de bibliotheek hal naar buiten om zich daarna terug naar haar villa te begeven. Onderweg passeerde een heel scala aan verschillende mensen. Haar oog viel op een dame die in een boek aan het neuzen was. Ze zag er op z’n zachts gezegd ietwat anders uit dan de rest van de mensen hier. Ze viel een beetje buiten de boot in vergelijking tot de meeste lui die hier rondliepen. Daelorian besloot om erop af te stappen, nieuwsgierig naar waar ze vandaan kwam en wat ze hier kwam doen. ”Wat lees je daar?” vroeg ze eenmaal dichtbij genoeg. Ze kon van de kaft niet precies aflezen wat voor boek het was.  

avatar
Member
Real name : Mimi
Aantal berichten : 38
IC posts : 20

Character sheet
Age: 23 years old
Occupation: Codex Writer
Residence : Aztlan
Profiel bekijken

Re: Colors of the wind

op ma okt 23, 2017 12:24 am

The more I read, the more I acquire
the more certain I am that I know nothing.


Ze was zo gewend aan haar rust. Er altijd zo van vezekerd dat in Nymmerwell en zeker Aztlan iedereen haar gewoon met rust liet. Ze had een zekere aura om zich heen hangen die de meeste van haar weghielden. Maar dat bleek in Valyria niet het geval te zijn. Een iets oudere vrouw dan haar sprak haar aan. Vroeg haar wat ze aan het lezen was alsof ze een klein kind was waar op gelet moest worden.

Met een koele blik keek de donkere getinte vrouw op van haar boek. Even onderzoekend naar de andere vrouw kijkende. Ze zag er uit als iemand die een hogere plaats bezat in de stad. Iemand die haar er mogelijk per direct uit zou kunnen gooien als ze niet netjes zou antwoorden.

Het handigste zou dus zijn als ze gewoon netjes zou antwoorden. Maar ze was geirriteerd van het feit dat ze al gestoord was uit haar boek. En dan ook nog wel met zo'n nutteloze vraag. Dus sloeg ze het boek dicht. Er nog wel rekening genoeg mee houdende dat ze haar duim tussen de bladzijdes liet en leunde iets over haar aantekeningen heen. Voor daar zometeen de volgende vraag over zou komen. "Legendes." Sprak ze enkel in een vrijwel accentloze en monotone toon.

Alez was blij dat ze zichzelf had aangeleerd om monotoon en accentloos te kunnen spreken. Het hielp naar met mensen afschrikken maar ook met informatie aan anderen op een duidelijke manier doorbrengen. In dit geval hoopte ze natuurlijk op de eerste reactie al zei iets haar dat ze hier niet zo makkleijk van af ging komen.
avatar
Member
Real name : Irini
Aantal berichten : 108
IC posts : 65

Character sheet
Age: 26 years
Occupation: Lady of Sundarin
Residence : Sundarin
Profiel bekijken

Re: Colors of the wind

op di okt 31, 2017 1:11 pmCOLORS OF THE WIND

Het feit dat de universiteit en de bibliotheek zo bekend waren in Fallen Skies, zorgde ervoor dat er veel verschillende mensen uit verschillende gebieden erop af kwamen. Verscheidene keren was ze hier al mensen tegengekomen uit Falkreath of uit Nymmerwell. Het was goed om te zien dat er zo’n grote stroom aan mensen  hier langs kwam. Vooral omdat al deze mensen ook weer meer geld in het laadje brachten. Ze kochten eten, betaalden voor onderdak en gaven ook veel geld uit aan spullen die in hun eigen land niet te verkrijgen waren. Uiteindelijk werd een groot deel van deze inkomsten weer besteed aan het onderhoud van de universiteit en bibliotheek en het uitbreiden van de boekencollectie die hier stond.

De vrouw die ze zojuist had aangesproken keek met niet een al te verwelkomende blik haar kant op. Ze had ondertussen haar boek dichtgeklapt en wist haar te vertellen dat het over legendes ging. Niet echt een genre waar Daelorian veel interesse in had. Wel wilde ze graag weten waar deze dame vandaan kwam, want ze had nou niet echt het uiterlijk van iemand uit Valyria. “Wat voor legendes?” was de volgende logische vraag die ze stelde.avatar
Member
Real name : Mimi
Aantal berichten : 38
IC posts : 20

Character sheet
Age: 23 years old
Occupation: Codex Writer
Residence : Aztlan
Profiel bekijken

Re: Colors of the wind

op ma nov 13, 2017 9:55 pm

The more I read, the more I acquire
the more certain I am that I know nothing.


Het beetje rust werdt haar nou ook niet echt gegunt he. Met een vermoeide zucht bracht ze opnieuw haar gezicht op naar de vrouw en sloeg haar armen over elkaar terwijl ze op het boek leunde. Nu ze de vrouw eenmaal wat beter bekeek was er niet al te veel speciaals aan haar op te merken. Misschien dat ze een wat hogere rang bezat hier, maar dat zou Alez niet al teveel uit maken.

Om niet geirriteerd over te komen probeerde Alaezna een kleine glimlach over haar lippen te werken, wat eindigde in een meer geforceerde grijns dan dat ze gewend was en hielt het boek nogmaals omhoog. "Het origine van het geloof in draken. En de Laendaerys familie." De laatste woorden waren een beetje meer gemompeld dan dat ze bedoeld had. Maar iemand die de gehele geschiedenis van Nymmerwell uit haar hoofd wist kon ze niet ontkennen dat ze het niet zo had op de Laendaerys familie. Al konden ze er zoveel jaar later ook niets meer aan doen, was het verraad nog altijd een pijnlijke steek bij hen die de geschiedenis wisten.
avatar
Member
Real name : Irini
Aantal berichten : 108
IC posts : 65

Character sheet
Age: 26 years
Occupation: Lady of Sundarin
Residence : Sundarin
Profiel bekijken

Re: Colors of the wind

op di nov 14, 2017 9:04 pmCOLORS OF THE WIND

Er werd veel geld geïnvesteerd in de bibliotheek en universiteit om ervoor te zorgen dat het de goede naam niet verloor. De grote boekencollectie die hier te vinden was trok veel mensen hiernaartoe die elders hun informatie niet of nauwelijks konden krijgen. Regelmatig werden er mensen eropuit gestuurd om ergens anders op zoek te gaan naar boeken die bij zouden dragen aan de bibliotheek. Het ging hier vooral om boeken waar maar weinig exemplaren van waren.

De dame liet weten dat het boek over legendes ging; een onderwerp waar over het algemeen veel over geschreven werd. Elke gebied had zo zijn eigen legendes. Sommige waren uit de duim gezogen verhalen en andere waren juist wel op feiten gebaseerd. ”Ik hoop dat het je bevalt,” liet ze weten. Niet geheel zeker of ze daarmee het boek of de bibliotheek mee bedoelde. ”Waar kom je vandaan als ik zo vrij mag zijn om te vragen?” Deze dame was overduidelijk niet Valyrian, maar had haar roots elders liggen. Iets wat ze overigens met de meerderheid hier gemeen had.
avatar
Member
Real name : Mimi
Aantal berichten : 38
IC posts : 20

Character sheet
Age: 23 years old
Occupation: Codex Writer
Residence : Aztlan
Profiel bekijken

Re: Colors of the wind

op di nov 21, 2017 12:47 pm

The more I read, the more I acquire
the more certain I am that I know nothing.


Natuurlijk zou het niet genoeg zijn om even snel twee woorden te delen. Alez was niets anders gewend van vreemden die haar stilte niet kenden. Ze zouden altijd blijven zoeken naar onderwerpen om over te spreken. Vooral omdat de meesten stilte ongemakkelijk vonden.

Stilte was het leven van Alez. Sinds haar ouders haar hadden verlaten was er niets anders dan stilte om haar heen geweest in haar jongere jaren. Vervolgens had ze zich zo op haar lessen gestort waar ze uren na uren alleen en stil had moeten toeluisteren. Om vervolgens naar een stil huis terug te trekken. Nee. Door de jaren heen was haar stilte simpelweg gevormd om haar karakter heen. En tegenwoordig probeerde de meeste in Aztlan het nieteens meer om woorden uit haar te krijgen. Als er iets belangrijks was zou ze wel spreken en anders kon je er van uit gaan dat het allemaal niet zo spannend was.

Met vernauwde ogen keek ze op naar de vrouw die vroeg waar ze vandaan kwam. Enkele seconden dacht ze na over het antwoord voor ze rustig knikte. "Niet erg." Mompelde ze. Heel even wou ze grijnzen bij het idee of ze nu gewoon stil moest houden. Maar goed, dat zou ook weer disrespectol zijn. "Aztlan." Vervolgde ze daarom maar haar 'zin' en knikte tegen zichzelf als ze het antwoord eenmaal gegeven had. Had ze nog meer dat ze wou weten?
avatar
Member
Real name : Irini
Aantal berichten : 108
IC posts : 65

Character sheet
Age: 26 years
Occupation: Lady of Sundarin
Residence : Sundarin
Profiel bekijken

Re: Colors of the wind

op di nov 21, 2017 1:20 pmCOLORS OF THE WIND

Haar vermoedens werden bevestigd toen de dame liet weten dat ze uit Aztlan kwam. Het was jaren geleden, maar Daelorian had de stad al een paar keer aangedaan. Het was een stad die schraal in contrast stond met Sundarin of elke andere stad in Valyria. Voor Daelorian hadden het ruïnes geleken, maar er huisden zich toch echt ook mensen. Misschien zou ze de stad binnenkort weer eens een bezoekje moeten schenken. Gewoon om de stand van zaken te bespreken, want dat was al jaren niet meer gedaan. Er was dan ook niet echt hoge nood voor omdat de handelsbanden tussen Nymmerwell en Sundarin niet erg sterk waren. Toch lagen er misschien wel mogelijkheden.

Daelorian liet zich neerzakken op de stoel die naast de dame gesitueerd was. Ze had niet echt het idee dat deze zat te wachten op een gesprek, maar Dae kon het niet laten. ”Aztlan,” mompelde ze. ”Dan ben je redelijk ver van huis.” Sundarin lag vrij centraal, dus voor de meeste mensen redelijk goed te bereiken. Toch moest je een zware tocht maken door de woestijn of varen over een van de woestere rivieren van het continent. Toch hadden veel mensen het ervoor over, want als je ergens goed terecht kon voor boeken en geschriften dan was het hier wel. ”En is alles tot nu toe naar wens?” Om de kwaliteit te waarborgen was het van belang om te weten hoe de mensen over de stad, universiteit en bibliotheek dachten. Vooral mensen uit andere streken. Zij hadden vaak nogal een andere kijk op de wereld dan zij had.


avatar
Member
Real name : Mimi
Aantal berichten : 38
IC posts : 20

Character sheet
Age: 23 years old
Occupation: Codex Writer
Residence : Aztlan
Profiel bekijken

Re: Colors of the wind

op di nov 21, 2017 1:54 pm

The more I read, the more I acquire
the more certain I am that I know nothing.


Wat een mooie dag. De vrouw kwam naast haar zitten. Elke seconde van haar lichaamshouding negerende. Geweldig dit. Ze liet een zucht over haar lippen rollen terwijl ze haar hoofd schudde toen de vrouw verder sprak. Hoe moest ze hier nouweer op gaan reageren. Ugh.

Een geforceerd glimlach verscheen op haar lippen terwijl ze een hand door haar donkere haar haalde en enkele lokken achter haar oor plaatste. "Ik reis veel." Mompelde ze simpel opkijkend naar de meerdere boeken en schriften die ze uitgestalt had op de tafel. Beseffende dat de vrouw haar toch niet met rust ging laten kon ze maar beter een fatsoenlijk gesprek met haar aangaan. Des te eerder zou ze uiteindelijk wel weggaan nietwaar?

"Alles is prima.. er is veel.. informatie hier." Mompelde ze half onder haar adem terwijl ze haar schriften doorbladerden. "Ik werk voor Aztlan.. als vertaler en.. zoek geschriften om daar in de bibliotheek te plaatsen." Mompelde ze de vrouw aankijkend. Een halve glimlach op haar lippen. Als er een ding was waar ze dan tenmintse een beetje van hielt om over te praten was het alsnog haar werk. Haar werk was alles wat ze had. ZE hielt van haar werk. Het was haar enige afleiding van het echte leven.
avatar
Member
Real name : Irini
Aantal berichten : 108
IC posts : 65

Character sheet
Age: 26 years
Occupation: Lady of Sundarin
Residence : Sundarin
Profiel bekijken

Re: Colors of the wind

op za dec 16, 2017 12:42 pmCOLORS OF THE WIND

Het up-to-date houden van de collectie was een grote opgave, maar noodzakelijk om mensen van heinde en verre aan te trekken. Genoeg lui die er wel een hele reis ervoor over hadden om eeuwen oude geschriften te lezen. Dae kon zich er maar weinig bij voorstellen. Zelf was ze niet zo’n lezer en spendeerde ze haar vrije uurtjes liever aan iets anders. In haar jeugd had ze verplicht moeten lezen van haar ouders. Zoveel dat ze er nu een schijthekel aan had gekregen.

De dame bleek een reislustig type te zijn die voor Atzlan als vertaler werkte. Uit haar verhaal maakte Dae uit dat ze hier kwam om interessante geschriften te vinden om uiteindelijk te importeren naar Atzlan. ”Die zijn er genoeg,” merkte Dae op. De keuze was reuze hier in de bibliotheek en er was voor iedere wetenschapper wel wat interessants te vinden. Daarnaast hadden ze hier ook genoeg lectuur te vinden die volstonden met verhalen en mythes. ”Als je hulp nodig hebt bij het uitkiezen van geschikte lectuur, dan zou ik je daarmee misschien kunnen helpen. Ik werk hier immers,” bood ze vriendelijk aan. Niet dat ze veel verstand had van de boeken hier, maar toch.avatar
Member
Real name : Mimi
Aantal berichten : 38
IC posts : 20

Character sheet
Age: 23 years old
Occupation: Codex Writer
Residence : Aztlan
Profiel bekijken

Re: Colors of the wind

op ma jan 01, 2018 4:57 pm

The more I read, the more I acquire
the more certain I am that I know nothing.


Er leek geen kwaad in de vrouw te zitten. Ze stond hier puur en alleen maar om haar te helpen. Toch zat dat nou niet helemaal zo lekker bij Alez die haar hele leven lang niets anders had gekend dan verraders en monsters om zich heen. De wereld was een stuk donkerder en wreder dan de meeste zich konden inbeelden. De jonge vrouw was hier destijds pijnlijk bewust van geworden.

Maar een geschiedenis van afgunst en achterdocht betekende niet dat ze zich niet kon verplaatsen in de onschuld van een ander. Wie weet had deze vrouw voor haar niets zwaars in haar leven meegemaakt of had ze een heftigere jeugd gehad dan wie dan ook. Het was niet aan Alez om daarover te oordelen.

"Ik denk dat het me wel gaat lukken alleen." Mompelde ze ds maar met nog een knikje voor ze even diep adem haalde. Het was altijd hetzelfde liedje met haar. Altijd dwong ze mensen weg van haar, mensen die haar wellicht met alle liefde wouden helpen. En eens moest de eerste keer zijn dat ze dat zou omdraaien. Dus inplaats van de vrouw weg te laten lopen keek ze weer op naar haar en forceerde een kleine glimlach rond haar lippen. "Maar.. wat gezelschap zou geen kwaad kunnen wellicht." Mompelde ze iet wat moeilijk en knikte meer trots op zichzelf dat ze zichzelf iet wat opende voor haar dan wat dan ook anders.
Gesponsorde inhoud

Re: Colors of the wind

Vorige onderwerpTerug naar bovenVolgende onderwerp
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum