welcome
Fallen Skies is een 'high fantasy Textbased-RPG' die zich afspeelt in een mytische wereld vol wonderlijke wezens, monsters en magie. Het land verdeeld onder zes koningkrijken is altijd bewegend en beïnvloedbaar. Het kan zomaar zijn dat jij de held wordt van het gehele land of misschien zelfs de grootste terreur die Fallen Skies ooit meegemaakt heeft. Alles is mogelijk in deze gevaarlijk mooie wereld. En niets is gek genoeg.
map
season
De ondraaglijke hitte kan maar één ding betekenen. Zomer is in het land. En met regen dat over geheel Fallen Skies uitblijft ziet het er niet goed uit voor de boeren en minderbedeelden.
current event
Een onbekende ziekte teistert Fallen Skies. Niemand blijkt veilig te zijn voor de verwoestende dood die Queen Dacosta meegenomen lijkt te hebben. Is er een mogelijkheid om te overleven, of is iedereen ter dood veroordeeld?
staff
List of the current city rulers: click here
Account switch
Gebruikersnaam


Wachtwoord

credits
©2017 Fallen Skies staat onder leiding van het team en wordt ondersteund door Actieforum. Alle teksten, beelden, codes en plotlijnen zijn auteursrechtelijk beschermt door de desbetreffende eigenaar.

Deel
Vorige onderwerpGa naar benedenVolgende onderwerp
Cesare Alderisi
Member
Real name : Celeste
Aantal berichten : 33
IC posts : 19

Character sheet
Age: 22
Occupation: Cartographer
Residence : D'Auvignon
Profiel bekijken

The devil in the details

op vr nov 03, 2017 11:29 pm
SHOW ME THE WORLD // Cesare
Het was, zoals altijd, warm in Brightwater Keep. Cesare was hier twee dagen geleden aangekomen en had zich inmiddels al aan het weer kunnen aanpassen, al was hij er nog steeds niet erg gelukkig mee; hij was altijd iemand van koelere temperaturen en een stuk minder zon geweest. Hij had zich dan ook een rustig plekje in de buurt van de kliffen gezocht, zodat hij vol in de wind zat en op die manier wat verkoeling kon zoeken. Hij had zijn overjas niet eens aangetrokken toen hij die ochtend zijn kamer had verlaten, dus zat hij enkel in zijn shirt, dat licht wapperde in de wind.

Het enige nadeel was natuurlijk weer dat de wind niet alleen aan zijn haar en kleding zat, maar ook aan het stuk papier waarop hij aan het schetsen was. Met een geïrriteerde zucht vouwde hij het papier voor de zoveelse keer om en klemde het steviger tussen zijn hand en zijn knie. Het was niet bepaald een belangrijk meesterwerk, daar zocht hij zich wel een tafel voor, maar hij moest toch wat om zich bezig te houden terwijl hij op Asher wachtte. Het was niet de eerste keer dat hij een afspraak met de man had staan – hij had in het verleden al vaker kaarten en advies geleverd – maar het was wel de eerste keer dat hij er speciaal voor vanuit D’Auvignon was gekomen. Niet dat het echt een zware opgave was, afgezien van de reis; met de winter in aantocht was het rustig in zijn workshop, dus zijn assistent kon het prima alleen af.

Het enige probleem was dat hij er geen idee van had wanneer Asher precies zou moeten arriveren. Met zo’n grote afstand tussen hen was het moeilijk precies een datum en tijd af te spreken, dus het was uiteindelijk een globale schatting geworden. Dat betekende dat Cesare de afgelopen twee dagen al enkele uren op deze zelfde plek had doorgebracht – vol in het zicht, met uitzicht op de zee en het kasteel achter hem. Hij wierp een blik op de hemel. Nog een halfuurtje, misschien een uur, voor hij ervanuit kon gaan dat Asher ook vandaag nog niet zou arriveren. Hij richtte zijn aandacht terug op zijn schets van het kasteel. Zijn kaarten waren beter, maar hij was niet ontevreden over zijn prestatie. Hij kraste licht met zijn potlood over een rand om een schaduweffect toe te voegen.

Eens in de zoveel tijd wierp hij een blik op het pad dat naar zijn zitplaats leidde. Er passeerden wel enkele mensen, maar geen van allen had het postuur of de uitstraling van Asher, dus ging Cesare onverminderd door met zijn schets. Na enkele keren zag hij echter in de verte iemand naderen die hem opviel. Naarmate de man dichterbij kwam, herkende Cesare de fijnere gelaatstrekken van Asher. Met een opgeluchte zucht stopte hij zijn schets weg en kwam overeind, wat stof van zijn broek kloppend. Hij wachtte tot Asher binnen gehoorsafstand was en groette hem met een handgebaar. “I wasn't aware you'd become important enough to warrant me waiting for two days to be granted an audience," grapte hij met een geamuseerde glimlach. Ergens meende hij het wel; hij was nu eenmaal niet zo goed in stilletjes op één plek blijven zonder echt wat om handen te hebben. Hij was echter allang blij dat Asher er was, dus hield hij zijn toon luchtig.

&Asher M.
Asher Morrigan
Member
Real name : Demi
Aantal berichten : 758
IC posts : 559

Character sheet
Age: 38
Occupation:
Residence :
Profiel bekijken

Re: The devil in the details

op za nov 04, 2017 11:20 pmViolent delights have violent ends

Het klimaat in Rhoynar stelde wederom niet teleur. In Falkreath was hij tot op het bot verkleumd geraakt, en hij was dan ook bijna euforisch om weer in zijn thuisland aangekomen te zijn. Hoe verder hij van huis was, hoe meer hij de zon, zee, en het strand miste. Er ging immers niets boven je eigen thuis. Daarbij was hij ergens ook wel blij om Falkreath achter zich te laten. Er was het een en ander gebeurd dat hij beter zo snel mogelijk weer kon vergeten. Zodra Brightwater Keep in beeld kwam, voelde hij echter een bitterzoet gevoel opkomen.

De eerste dagen waren ontzettend druk geweest. Zijn afwezigheid, die enkele maanden had geduurd, zorgde ervoor dat iedereen ineens weer van alles van hem moest. Natuurlijk had hij de obligatie aan familie om zijn gezicht daar ook eens te laten zien. Om zijn dochtertje na al die tijd weer in zijn armen te hebben, was een fantastisch gevoel. Thuis was het echter een stuk minder. Het was bijna alsof zijn vrouw wist wat hij allemaal gedaan had. Het ergste was dat het haar waarschijnlijk niet eens meer uitmaakte. Hun huwelijk was al lang geleden op de klippen gelopen, om er nog aan te sleutelen, had al lang geen zin meer. Daarnaast had hij Rhys recent tot kwartiermeester benoemd, iets dat natuurlijk ook weer uitbundig gevierd moest worden. En dat hadden ze dan ook zeker gedaan. Asher kon zweren dat hij de kater nog voelde.

Op dit moment was hij onderweg naar de locatie waar hij afgesproken had met zijn cartograaf. Om een of andere reden gaf het hem het gevoel dat hij er even tussenuit kon knijpen. Cesare stond immers compleet los van het complete wrak dat zijn leven op dit moment was. Het vervelende was dat hij nogal laat was, twee hele dagen om precies te zijn. Ergens had hij het vermoeden dat de andere man zijn biezen alweer gepakt had. Er verscheen dan ook een glimlach op Asher's gezicht toen Cesare toch in beeld kwam. Hij stopte zijn tekening weg en Asher keek hem even verontschuldigend aan na zijn opmerking. “My apologies,” excuseerde hij zich, op een oprechtere toon dan de meesten van hem gewend waren. Het feit bleef dat hij Cesare een redelijke tijd had laten wachten en het was niet alsof hij zijn beste cartograaf kwijt wilde. Het was niet voor niets dat hij hem helemaal vanuit Navarre over had laten varen, in plaats van een willekeurige man uit Rhoynar te zoeken die de taak wel wilde doen. "Besides, my wife would strangle me if I didn't at least spend a few days there after I get back." Niet helemaal waar, maar oké. Zypha werd boos, of hij er nou wel of niet was. Hij keek Cesare even op en neer. Erg veel veranderd was hij niet. “It's good to see you,” liet hij de ander vervolgens weten. Ergens meende hij het ook.

Cesare Alderisi
Member
Real name : Celeste
Aantal berichten : 33
IC posts : 19

Character sheet
Age: 22
Occupation: Cartographer
Residence : D'Auvignon
Profiel bekijken

Re: The devil in the details

op zo nov 05, 2017 4:43 pm
SHOW ME THE WORLD // Cesare
Waar Asher ook geweest was voor zijn terugkeer naar Rhoynar, het leek een lange reis te zijn geweest. Hij zag er uitgeput uit, alsof hij door de mangel was gehaald. Nou ja, weet ik hoe lang op zee doorbrengen moest wel zwaar zijn; Cesare had de bootreis van D’Auvignon naar Brightwater Keep al erg gevonden. Een week op een schip met weinig bewegingsruimte was zo’n beetje Cesare’s ergste nachtmerrie, maar Asher had hem in het verleden altijd goed behandeld, dus had hij het offer graag willen maken.

Asher’s verontschuldiging dat hij Cesare zo lang had laten wachten klonk oprecht, net als de opmerking over zijn vrouw, dus wuifde Cesare het weg. “No worries, I understand,” zei hij – wat half-gelogen was, aangezien Cesare er geen idee van had wat het was om verplichtingen naar je echtgenote en gezin toe te hebben. Ondanks zijn inspanningen was dat hem nog niet gegund. “It’s good to see you, too,” voegde hij er met een glimlach aan toe, wat helemaal geen leugen was; hij mocht Asher wel. (Al hielp het ook mee dat hij altijd goed betaalde. Cesare kende zichzelf goed genoeg om te weten dat hij niet zo vrijgevig was als er niet flink wat tegenover stond, hoe zeer hij iemand ook mocht.)

De wind was ondertussen wat meer opgestoken. Cesare – die zijn haar nooit vast deed, zelfs niet als zijn leven ervanaf hing – veegde geïrriteerd wat plukken uit zijn gezicht en stopte ze achter een oor, wat voor zo’n twee seconden werkte alvorens een nieuwe windvlaag zijn werk ongedaan maakte. “Perhaps we can move indoors?” stelde hij voor. “Then you can tell me what I can do for you.” Hij vond het alles behalve erg om uit de zon te gaan, ondanks de wind. Hij was er vrij zeker van dat hij tegen de avond rood in zijn gezicht zou zijn, met alle gevolgen van dien. Navarre had hem wat dat betreft verwend.
Asher Morrigan
Member
Real name : Demi
Aantal berichten : 758
IC posts : 559

Character sheet
Age: 38
Occupation:
Residence :
Profiel bekijken

Re: The devil in the details

op ma nov 06, 2017 12:49 amViolent delights have violent ends

Na een tijd op het vasteland te zijn geweest, verlangde hij vaak weer naar zee, en vice versa. Een maandenlange reis naar Falkreath was echter wel iets te veel van het goede geweest. De kou had hij absoluut niet gewaardeerd, en het stormachtige weer had ook zeker niet geholpen. Ook de eerste paar dagen in Brightwater Keep waren ontzettend druk geweest. Als resultaat zag hij er behoorlijk gehavend uit. Hij voelde zich zwak, lichthoofdig en had een redelijk stel wallen onder zijn ogen, al kwam dat wellicht meer door zijn nachtelijke escapades.

Cesare was niet boos, of nou ja, niet zichtbaar boos op hem. Iets dat op zich al een hele opluchting was. Zodra hij het onderwerp van zijn vrouw had aangesneden, had hij er ook al weer spijt van. Hij had Zypha maar even gezien, grotendeels omdat hij zijn dochtertje nog even had willen bezoeken voor hij weer terug zou varen naar Isla de Juegas. Ergens wist hij wel dat hij haar te weinig zag en dat geen enkel excuus goed genoeg was om dat te kunnen rechtvaardigen. Misschien dat hij haar ooit mee zou nemen op reis, als ze eenmaal wat ouder was.

De wind waaide wat harder, iets dat in de winter niet ongewoon was aan zee. Asher keek zijn gezelschap licht geamuseerd aan toen diens lange haren in zijn gezicht waaiden. Cesare suggereerde om naar binnen te gaan, wat Asher helemaal prima vond. Ergens voelde hij de effecten van de rum van gisteravond nog, en om even te gaan zitten, leek hem dan ook een prima idee. “Seems like a good idea,” stemde hij dan ook in, waarna hij de ander voorging. Terwijl hij die kant op liep, week zijn blik even weer naar Cesare. “I hope you had no trouble getting here.” De meeste schepen vanuit Navarre gingen via de rivier die langs Sundarin stroomde, en Valyria stond nogal bekend om de gevaarlijke schepsels die er leefden. Het gerucht ging zelfs dat er draken in het land waren, al leefden de meesten die hen zagen niet om het na te vertellen.

Cesare Alderisi
Member
Real name : Celeste
Aantal berichten : 33
IC posts : 19

Character sheet
Age: 22
Occupation: Cartographer
Residence : D'Auvignon
Profiel bekijken

Re: The devil in the details

op ma nov 06, 2017 11:11 am
SHOW ME THE WORLD // Cesare
Tot Cesare’s opluchting stemde Asher al snel in met een change of venue, waardoor ze al redelijk snel op weg waren richting beschutting. Terwijl ze richting het centrum liepen, vroeg Asher hem naar zijn reis. Cesare’s gezicht vertrok in een grimas voor hij er erg in had. Op zich was er met de reis niets mis geweest; de kapitein van het schip dat hem meegevoerd had was een ervaren zeeman op de rivier in het binnenland en wist precies op welke momenten ze rustig konden passeren zonder lastig gevallen te worden door de draken van Valyria of andere wezens. Het bleef echter zo dat het een reis per schip was geweest, terwijl Cesare de voorkeur gaf aan een reis per paard. Dan had hij tenminste het gevoel alsof hij iets nuttigs deed. Daar zou Asher echter vast niet in geïnteresseerd in zijn, dus antwoordde Cesare met, “Nothing major. Just that it was very long.” Hij haalde met een geamuseerde glimlach één schouder op om te laten zien dat hij het wel overleefd had. Ook al was het een lange reis geweest.

Inmiddels waren ze aangekomen in het centrum van Brightwater Keep, dat levendig als altijd was. Er waren genoeg winkelkraampjes met koopmannen die luidkeels hun waren aanprezen, mensen die af en aan liepen met voorraden, zeemannen en piraten die hun kater nog niet helemaal te boven waren en hem probeerden te verdrinken in nog meer alcohol. Hier en daar liep een enkele vrouw die overduidelijk in het bordeel thuishoorde, gekleed in jurken met een diep decolleté en een korte roklengte. Cesare’s blik bleef maar voor een seconde of twee op zulke dames rusten alvorens hij hem ongemakkelijk afwendde. Hij was nooit echt een groot voorstander geweest van zoveel huid op display. Zulke dingen waren voor ’s nachts, achter gesloten deuren, niet voor overdag in een druk stadscentrum, waar iedereen je zomaar kon zien. Hij wist niet of hij ontzag moest hebben voor de durf van de courtisanes of juist afschuw, dat ze zo open en bloot met zichzelf te koop liepen.

Gelukkig kwam er al snel een pub in zicht. Cesare versnelde zijn pas zonder dat hij het zelf echt doorhad en glipte de pub in, waar hij rondkeek op zoek naar een tafel. Het was vrij rustig, gelukkig, waarschijnlijk vanwege het weer waar zo’n beetje iedere geboren Rhoynishman van leek te genieten, dus koos Cesare een tafel ongeveer halverwege de ruimte. Met een dankbare zucht zonk hij neer op een van de stoelen en strekte zijn benen uit terwijl hij een hand door zijn haar haalde in de hoop het wat te temmen; hij had het gevoel dat het alle kanten op stond vanwege de wind daarbuiten. Toen hij zich eenmaal weer redelijk presenteerbaar voelde, keek hij naar Asher. “So,” begon hij, “what can I do for you?” Hij was vrij nieuwsgierig; Asher had hem nog nooit een opdracht gegeven die niet een interessante uitdaging was.
Asher Morrigan
Member
Real name : Demi
Aantal berichten : 758
IC posts : 559

Character sheet
Age: 38
Occupation:
Residence :
Profiel bekijken

Re: The devil in the details

op wo nov 08, 2017 3:55 pmViolent delights have violent ends

Cesare leek behoorlijk opgelucht toen Asher het prima vond om ergens binnen te gaan zitten. Zelf stelde Asher de zon wel op prijs, vooral na het flinke aantal weken dat hij in Falkreath had gespendeerd. Maar goed, het was niet alsof de zon binnenkort compleet zou verdwijnen. Daarbij, Cesare had een behoorlijke reis voor hem afgelegd, dus wilde Asher zijn best doen om de jongere man enigszins tevreden te houden. Er verscheen een flauwe glimlach op Asher’s gezicht toen de ander hem liet weten dat zijn reis weinig bijzonders was geweest. Het had gewoon erg lang geduurd, Navarre was dan ook helemaal aan de andere kant van het continent. “For what it’s worth, the road back home usually tends to feel shorter,” liet Asher hem vervolgens weten. Voor zijn gevoel was de terugreis vaak maar de helft van de lengte van de heenreis, al kon dat ook te maken hebben met zijn eigen tegenzin om terug te keren naar Brightwater Keep.

Asher’s benen brachten hem bijna automatisch richting de kern van de stad, hij kende Brightwater Keep dan ook als zijn broekzak. Hoe dichter ze bij het centrum kwamen, hoe luidruchtiger leek te worden. Asher was zodanig gewend aan de schreeuwende koopmannen dat hij ze nog amper hoorde. Hier en daar liet hij zijn ogen over de goederen glijden die op hoog volume werden aangeprezen. Dierenhuiden en wapens uit Falkreath, goud en kruiden uit Nymmerwell. Voor ieder was er wel wat wils. Of al die goederen op een ethische manier waren verkregen, was dan weer een andere vraag.

Zo nu en dan passeerden ze een stel courtisanes, gekleed op een wijze die maar weinig aan de verbeelding over liet. Ook dat soort dingen waren voor hem in de achtergrond opgenomen, het hoorde nu zodanig bij de stad dat hij ze eigenlijk niet meer zag. En sinds Sierra had hij eigenlijk geen oog meer voor dat soort dingen, wat hem alleen nog maar meer vertelde dat het allemaal behoorlijk uit de hand was gelopen. Asher's aandacht werd getrokken door Cesare's pas die uit het niets leek te versnellen en een of andere pub in glipte. Asher keek even verbaasd achterom, het was bijna alsof hij iets gezien had dat hem op stang had gejaagd. Er leek echter niets te zijn, dus volgde hij de ander maar gewoon. Cesare koos een plek uit en Asher keek bijna geamuseerd toe hoe de ander zich op een van de stoelen liet zakken. Vervolgens nam hij zelf ook rustig plaats. Vervolgens luidde de vraag wat Cesare dan wel niet voor hem kon betekenen. Asher liet even een glimp zien van een verontschuldigende glimlach. “I'm afraid I'm gonna need you to go north.” Het was niet iets waar iedereen op zat te wachten, vooral niet nu de winter nabij was. De kou was maar iets dat weinig mensen op prijs stelden. “To Skorravir, specifically. I'll need a detailed map of the city and its surroundings.” Waarom liet hij maar even achterwege, voor het gemak.

Cesare Alderisi
Member
Real name : Celeste
Aantal berichten : 33
IC posts : 19

Character sheet
Age: 22
Occupation: Cartographer
Residence : D'Auvignon
Profiel bekijken

Re: The devil in the details

op vr nov 10, 2017 10:48 am
SHOW ME THE WORLD // Cesare
Zelfs in de jaren voordat hij zijn shop alleen runde, had Cesare al velen plekken bezocht om zijn cartografie te oefenen. Hoe meer hij gezien had, zo had zijn vader bedacht, hoe makkelijk het was om een kaart te maken. Destijds had Cesare het vermoeden gehad dat het meer een excuus was zodat Primus hem de stad uit kon krijgen, maar het had hem wel degelijk geholpen. Nu hij er eenmaal alleen voorstond, met uitzondering van zijn assistent, ging hij er niet zomaar meer op uit; zijn assistent was capabel genoeg, maar Cesare runde zijn zaken op een specifieke manier, dus wilde hij liever niet te lang en te vaak van de winkel weg zijn. Hij ging er eigenlijk alleen nog maar op uit wanneer klanten hem om een specifieke kaart vroegen. Hij was door de jaren heen echter wel zo’n beetje in elk gedeelte van het land wel geweest. Sommige delen vond hij aangenamer dan andere – hij vermeed het grootste gedeelte van Nymmerwell nog steeds, als het even kon – maar in principe had hij op weinig bestemmingen echt iets tegen.

Skørravir was, ondanks de naderende winter, niet de ergste plek waar Asher hem naartoe gestuurd kon hebben. Cesare was er al eens eerder geweest, maar het was jaren geleden geweest, toen hij pas bij zijn vader in de leer was gegaan, en hij wist als geen ander hoe snel een stad kon veranderen. Daarbij, Cesare mocht een goed visueel geheugen hebben, maar de jaren sinds zijn laatste bezoek aan Skørravir hadden toch de nodige details laten vervagen. Een nieuw bezoek was geen overbodige luxe. “Consider it done,” knikte hij. Hij griste in zijn tas voor een vel papier en een potlood en maakte wat snelle notities. “You’ll be approaching by sea, I assume?” Welke route Asher ook zou nemen, zou ook de route zijn die Cesare zou nemen en documenteren. Het was vrij nutteloos om dingen op de kaart te zetten die Asher niet nodig zou hebben. “And how much of the surroundings are we talking?” In zijn hoofd was hij al bezig met reisschema’s – welke schepen hem naar Falkreath konden brengen, hoe lang hij erover zou doen om weer terug in Brightwater Keep te komen, ervanuit gaande dat Asher daar zijn voltooide kaart wilde krijgen. Andere zaken konden ze later nog kortsluiten; Asher was immers nog altijd zijn afspraken nagekomen.
Asher Morrigan
Member
Real name : Demi
Aantal berichten : 758
IC posts : 559

Character sheet
Age: 38
Occupation:
Residence :
Profiel bekijken

Re: The devil in the details

op ma nov 13, 2017 8:15 pmViolent delights have violent ends

Het was allemaal een beetje uit het niets komen vallen, vandaar dat het ook enigszins kort dag was geweest dat hij Cesare hier naartoe had laten komen. De reis naar Hillerod was op een bepaalde manier toch wel uit de hand gelopen. Zelf moest hij er niet aan denken ook maar een stap in de richting van Falkreath te moeten zetten, maar gezien de geruchten die hij gehoord had, leek het erop dat er een kans was dat hij binnenkort weer terug zou moeten. Het was nog niet helemaal zeker, maar het kon nooit kwaad om enige voorbereidingen te treffen wanneer je je in het hol van de leeuw zou begeven. Misschien was het ook allemaal wel niets, in dat geval zou hij Cesare een beetje onnodig naar Falkreath hebben gestuurd, maar de man werd er dan ook royaal voor betaald.

Asher liet een tevreden grijns zien toen Cesare knikte en opperde dat hij het werk als gedaan kon beschouwen. Het arbeidsethos van de man verbaasde hem iedere keer weer. Er was menig man dat zou kreunen en steunen bij het bericht dat ze naar het hoge noorden verscheept zouden worden, maar zijn cartograaf leek er niet zo veel problemen mee te hebben. Of dat leek tenminste zo. Asher vond het altijd een beetje lastig om de ander te peilen. Er werd naar een stuk papier gegrist en wat haastige notities werden gemaakt. Daarop volgde de vraag of hij via de zee zou naderen, waarop Asher een bevestigende ‘hmm’ liet horen. Hillerod was in de winter bijna onmogelijk te bereiken, gezien al het ijs dat rondom de kusten lag. Skorravir daarentegen was vaak nog net begaanbaar. De volgende vraag was hoeveel van de omgeving in kaart moest werden gebracht. "A couple of miles in every direction," mompelde hij bedenkelijk, terwijl zijn hand door zijn baard ging. Een lichte frons stond op zijn gezicht terwijl zijn blik wat afwezig op het vel papier gericht was. "It needs to be detailed. Abandoned settlements, nearby caves, everything that could possibly serve as temporary shelter." Toen hij uitgepraat was, keek hij Cesare weer rechtstreeks aan. "And your discretion would also be much appreciated." Het was niet iets dat hij normaal van zijn cartograaf vroeg. Deze keer was echter anders.

Cesare Alderisi
Member
Real name : Celeste
Aantal berichten : 33
IC posts : 19

Character sheet
Age: 22
Occupation: Cartographer
Residence : D'Auvignon
Profiel bekijken

Re: The devil in the details

op wo nov 15, 2017 11:42 am
SHOW ME THE WORLD // Cesare
Zoals hij al verwacht had, zou hij via zee moeten gaan. Hij stond er niet echt om te springen om weer dagen binnen een beperkte ruimte te moeten reizen, maar er zat nu eenmaal niets anders op als hij de boel fatsoenlijk in kaart wilde brengen. Hij knikte en maakte een notitie op zijn vel papier van de omtrek die Asher graag wilde zien. Het zou geen kleine klus worden; een aantal mijl rondom Skørravir zou tijd kosten, vooral aangezien Asher alles zo gedetailleerd mogelijk wilde hebben. Daarbij was het geen kwestie van simpelweg optekenen wat hij zag, bleek het: hij zou ook moeten beoordelen wat als tijdelijk onderkomen zou kunnen dienen en wat niet genoeg beschutting zou geven. Ook dat was niet de eerste keer (vooral wanneer hij kaarten maakte voor reizigers had hij al vaker iets soortgelijks moeten doen) maar duurde altijd net dat beetje langer.

Cesare fronste toen Asher hem om zijn discretie vroeg. Tot dusver was er niet echt iets geweest waar hij raar van opgekeken had aan deze opdracht, maar nu Asher dit eraan toevoegde... Cesare richtte zijn ogen op naar Asher. “As always,” beloofde hij eerlijk. Hij zou wel gek zijn als hij zijn mond voorbij ging praten tegen iemand. Dan zou hij niet alleen zijn beste klant kwijtraken, maar ook zijn goede naam. Asher had nu eenmaal een zekere reputatie waarvan Cesare hoopte nooit te hoeven ervaren of hij waar was. Daarom vroeg hij ook niet rechtuit waarvoor Asher tijdelijk onderdak nodig zou hebben, al voegde hij er wel aan toe, “This shelter of yours, does it need to be hidden or out of the way in any way?” Normaal zou hij dat niet gevraagd hebben en gewoon alles wat hem mogelijk geschikt leek opgetekend hebben, maar aangezien Asher hem met nadruk om zijn zwijgen had gevraagd, leek het hem logisch dat de man liever niet in Falkreath gezien wilde worden, voor wat voor een reden dan ook.
Asher Morrigan
Member
Real name : Demi
Aantal berichten : 758
IC posts : 559

Character sheet
Age: 38
Occupation:
Residence :
Profiel bekijken

Re: The devil in the details

op zo nov 19, 2017 1:00 amViolent delights have violent ends

Ergens voelde Asher zich altijd een beetje een klootzak wanneer hij Cesare de halve wereld rond liet varen voor een veredeld stukje papier, maar goed, hij had het nodig en het was nou eenmaal het beroep van de andere man. Asher had zelf een redelijke indruk hoe het was om het thuisfront voor lange tijd achter je te laten, en het had toch wel heel wat negatieve consequenties. Het ergste was nog wel dat hij hele stukken uit de jeugd van zijn dochter leek te missen. Iets waar hij elke keer als hij terugkwam ook weer voor moest boeten. Asher vroeg zich af of Cesare een familie had om achter te laten, elke keer als hij vertrok. De man sprak er nooit echt over, en nu Asher erover nadacht, gaf hij nooit echt veel weg over zijn privéleven. Waarschijnlijk had dat allemaal een reden, en Asher was dan ook niet iemand die naar dat soort dingen zou zitten graven. Tenzij het hem wat op zou leveren.

Asher fixeerde zijn blik op Cesare toen hij om zijn discretie vroeg, om zijn reactie enigszins te kunnen peilen. De frons zei dan ook meer dan genoeg, al beloofde Cesare wel dat hij Asher van zoiets zou kunnen verzekeren. Asher knikte appreciërend. Normaal was het geen vereiste, maar in deze situatie kon hij zich niet echt veroorloven om ook maar iemand te laten weten waar hij mee bezig was. Hij stelde het dan ook op prijs dat Cesare niet al te veel vragen stelde.  Vervolgens vroeg hij of het desbetreffende onderdak ook enigszins verborgen zou moeten zijn, waarop Asher wederom knikte. De cartograaf leek door te hebben waar hij naar op zoek was, al wilde hij het niet echt voluit zeggen. Dat was ook weer zo incriminerend. “Preferably, yes.” Mocht alles uit de hand lopen, dan was het toch wel van belang dat hij op korte termijn zou kunnen verdwijnen. “And I might be needing it pretty soon. Any idea how long it will take?” Het was niet dat hij Cesare nog extra wilde laten haasten, maar de dingen liepen nou eenmaal niet helemaal op schema.

Cesare Alderisi
Member
Real name : Celeste
Aantal berichten : 33
IC posts : 19

Character sheet
Age: 22
Occupation: Cartographer
Residence : D'Auvignon
Profiel bekijken

Re: The devil in the details

op di nov 21, 2017 10:47 am
SHOW ME THE WORLD // Cesare
Het leek alsof zonder vragen in te stemmen niets te zullen zeggen over Asher’s bestemming de juiste beslissing was geweest, aangezien Asher een knikje van waardering gaf. Van binnen slaakte Cesare een zucht van opluchting. Iedereen met ogen kon zien dat Asher geen ongevaarlijke man was; het laatste wat Cesare dan ook wilde, was op zijn lijstje komen te staan. Tot dusver was er nog niets voorgevallen, dus dat wilde hij graag zo houden. Als dat betekende dat hij zijn nieuwsgierigheid in toom moest houden, so be it. Toen Asher aangaf dat de beschutting het liefst verborgen moest zijn, krabbelde Cesare ook dat neer op zijn vel. Inmiddels had hij een vrij goed idee waarop te letten. Hij had een globale outline van de kaart in zijn hoofd zitten, maar het was nog maar de vraag of de schuilplaatsen die hij in gedachten had nog steeds allemaal wel zo verborgen of überhaupt toegankelijk waren. Alleen een bezoekje zou hem daar antwoord op kunnen geven.

Met al zijn vragen voorlopig beantwoord, vouwde Cesare zijn vel op en stopte het terug in zijn zak, waarna hij terug achterover in zijn stoel ging zitten. Hij zou zo nog even wat te drinken halen en dan zorgen voor vervoer naar Falkreath, zodat hij hopelijk meteen morgenochtend kon vertrekken. Zijn gedachtes werden onderbroken door Asher, die hem vroeg op welke termijn hij zijn kaart kon verwachten. Cesare maakte een snelle berekening in zijn hoofd. Een paar dagen van Brightwater Keep naar Skørravir, dan weer een paar dagen terug; vier dagen, misschien drie als hij opschoot, voor de stad zelf, een verdere vijf voor het omliggende gebied en beschutting... “Two weeks at minimum for the outline,” antwoordde hij met een verontschuldigende blik, aangezien hij zich kon voorstellen dat Asher het eerder wilde hebben. “It might take up to three weeks in total if you want it in great detail, though I’ll be back here to work on filling those in, so you can have a general look then.” Mogelijk was dat niet het antwoord waar Asher op gehoopt had, maar kaarten kostten nu eenmaal tijd – vooral als ze met een zekere mate van geheimzinnigheid gepaard gingen.
Asher Morrigan
Member
Real name : Demi
Aantal berichten : 758
IC posts : 559

Character sheet
Age: 38
Occupation:
Residence :
Profiel bekijken

Re: The devil in the details

op vr nov 24, 2017 10:24 pm


Violent delights have violent ends

Een geheim was zelden veilig en hoe meer mensen je erbij betrok, hoe meer gevaar je liep. Asher had dan ook de volle intentie om zijn belofte aan de andere partij te houden en niks verder te vertellen, aan wie dan ook. Tot nu toe was het allemaal nog best goed gegaan. Niemand van de bemanning wist het, zelfs zijn vrouw en kind leefden in onwetendheid, iets dat waarschijnlijk ook maar beter was. Zypha zou zijn geheimpjes zonder pardon doorspelen aan wie dan ook, puur en alleen om hem op die manier te kunnen tergen. Hij was dan ook blij dat Cesare geen vragen stelde waar Asher toch geen antwoord op had.

Cesare vouwde het vel papier op en liet het in zijn zak verdwijnen, wat Asher vertelde dat de cartograaf genoeg informatie had vergaard voor nu. Het vragenrondje was over. Cesare kennende, zou het ook niet al te lang duren voordat de man op een schip richting Falkreath zat. Asher kende maar weinig mensen die zo serieus en fanatiek met hun beroep bezig waren als Cesare. Een laatste vraag was wanneer hij de kaart kon verwachten, sinds tijd wel een redelijk grote rol speelde in dit geheel. De ander dacht even na, kwam toen met een antwoord dat het wel een week of drie zou kunnen gaan duren. Asher knikte, liet even een iets-te-nerveuze zucht horen. “Should be fine,” mompelde hij vervolgens, terwijl hij zijn hele planning in zijn hoofd afging. Het moest wel lukken, hoopte hij. Hij wist niet eens wanneer of of het überhaupt wel zou gebeuren, dus plannen ging bijzonder lastig. Zijn blik ging vervolgens weer naar Cesare. “Since you came all this way for me, can I buy you a drink?” Het was wel het minste wat hij kon doen, vooral omdat hij de arme man ook meteen weer rechtstreeks naar het hoge noorden stuurde.

Cesare Alderisi
Member
Real name : Celeste
Aantal berichten : 33
IC posts : 19

Character sheet
Age: 22
Occupation: Cartographer
Residence : D'Auvignon
Profiel bekijken

Re: The devil in the details

op zo nov 26, 2017 10:51 pm
SHOW ME THE WORLD // Cesare
Ook al was er technisch gezien weinig dat Asher aan het tijdsbestek van de kaart kon doen, was Cesare toch opgelucht dat hij zonder protest instemde. Hij had al wel eens klanten gehad die om de een of andere reden maar niet leken te begrijpen dat hij een volledig gedetailleerde kaart niet op magische wijze kon laten verschijnen. Asher was gelukkig altijd vrij praktisch ingesteld geweest, althans in Cesare’s ervaring. Toch leek het alsof Asher niet helemaal gerust was met het antwoord, afgaande op de zucht die hij net niet leek te kunnen onderdrukken. Hij wijdde er voor de rest niet over uit, dus besloot Cesare wederom zijn mond te houden. Als Asher met de drie-weken planning echt in de problemen zou komen, zou hij dat wel aangeven. Tot die tijd hield Cesare zich aan de planning die hij uitgedacht had.

Toen Asher eenmaal vroeg of hij Cesare een drankje kon kopen, wist Cesare dat het officiële gedeelte van hun afspraak er voorlopig opzat. Ook dat was een opluchting; hij had de afgelopen jaren wel snel en efficiënt leren vergaderen, maar hij was veel liever bezig met de daadwerkelijke uitvoering van een opdracht dan met de voorbereiding ervan. “Won’t say no to free drinks,” zei hij met een scheve glimlach. “So long as you don’t dock it from my pay.” Dat herinnerde hem eraan dat hij het hier nog helemaal niet over gehad had. Hij was zo bezig geweest met het uitstippelen van zijn reis en het berekenen van de duratie dat hij het bijna straal vergeten was. “Which reminds me, same rates and conditions as usual?” Hij stelde de vraag wat terloops. Hij wilde niet te veel tijd verspillen aan het bespreken van details als geld. Tot nu toe was het nog altijd goed gekomen, dus hij had geen reden om aan te nemen dat het dit keer anders zou gaan.
Asher Morrigan
Member
Real name : Demi
Aantal berichten : 758
IC posts : 559

Character sheet
Age: 38
Occupation:
Residence :
Profiel bekijken

Re: The devil in the details

op do nov 30, 2017 10:12 pm


Violent delights have violent ends

Het liefst had hij de kaart nu al in zijn handen gehad, gewoon voor de zekerheid, maar hij wist ook wel dat dat niet te doen was. Cesare wist altijd een perfect product af te leveren, en dat was simpelweg iets dat tijd kostte. Vooral als hij ook nog eens in detail zou moeten treden. Daarbij, Asher mocht weleens leren om wat meer geduld te hebben. Het was gewoon dat de huidige situatie allesbehalve ideaal was, en hoe meer hij zich kon voorbereiden op alle potentiële consequenties, hoe zekerder hij zich voelde. Zekerheid leek deze keer echter een luxe, die hij zich op dit moment niet kon veroorloven.

Nu kwamen ze aan bij zijn favoriete gedeelte van iedere zakelijke meeting: het einde. Om enigszins te compenseren voor de gigantische afstand die Cesare had afgelegd, vroeg hij hem of hij wat te drinken voor hem zou kunnen kopen. De reactie die hij kreeg, deed hem even grinniken. “Don’t give me any ideas,” reageerde hij geamuseerd, voordat hij opstond om richting de bar te lopen. Zodra hij ter been was, werd hem echter gevraagd of ze dit keer hetzelfde tarief als gewoonlijk zouden hanteren. Asher beet even bedenkelijk op zijn onderlip, haalde vervolgens zijn schouders op. “I suppose I could add a little extra. For all your troubles,” liet hij de ander vervolgens weten. Normaal kwam Asher naar Navarre voor zijn kaarten, maar deze keer had hij Cesare over laten varen. Plus het feit dat de kaart een stuk gedetailleerder was dan normaal. Al met al verdiende de cartograaf wel een redelijke bonus. Asher liep richting de bar, bestelde daar uit automatisme twee ales, want er was geen man in Brightwater Keep die geen ale lustte. Vervolgens kwam hij weer terug aan de tafel en zette een van de ales voor Cesare's neus. “How's D'Auvignon? I haven't been in a while,” vroeg hij de ander toen. De kans was groot dat Navarre de volgende bestemming zou zijn van de vloot, als er natuurlijk niks onverwachts zou gebeuren.

Cesare Alderisi
Member
Real name : Celeste
Aantal berichten : 33
IC posts : 19

Character sheet
Age: 22
Occupation: Cartographer
Residence : D'Auvignon
Profiel bekijken

Re: The devil in the details

op do nov 30, 2017 11:13 pm
Tot Cesare’s verbazing opperde Asher zelf om nog wat extra bij te betalen, voor alle moeite. Dat was wel het laatste wat Cesare verwacht had van een man die altijd zorgvuldig met zijn geld leek om te gaan. Niet dat hij het niet op prijs stelde; hij zou een slechte zakenman zijn als hij nee zei tegen extra inkomsten. Daarbij zaten er inderdaad vrij veel extra diensten aan deze opdracht. Nu vond Cesare het niet erg om die erbij te doen voor een klant zo trouw als Asher, maar hij waardeerde het dat Asher ook inzag dat Cesare net die extra mile ging. Haast letterlijk, in dit geval. Falkreath lag nu niet bepaald naast de deur.

Er werd een ale voor zijn neus gezet. Dankbaar vouwde Cesare zijn handen rond het glas, blij met wat afkoeling. Hij hief zijn glas in een stille toost naar Asher en nam vervolgens een gulle slok. Ale was niet zijn favoriete drank, maar heel Rhoynar leek wel niets anders te kunnen schenken, dus hij had het inmiddels wel leren drinken. Toen Asher vroeg naar D’Auvignon, kon Cesare het niet laten. “I wouldn’t know, you had me shipped all the way to the other side of the world,” zei hij met een plagerige twinkeling in zijn ogen. Na een slok van zijn ale wuifde hij zijn eerdere antwoord weg, al dacht hij wel dat Asher wist dat hij het als grap bedoeld had. “The same as usual. Loud, crowded, and entirely too expensive.” De handel had de stad flink laten opbloeien; iedere dag leken er wel meer kooplieden bij te komen. Prima voor Cesare zolang hij aan het werk was, maar een ergernis wanneer hij zich door de stad moest verplaatsen. Hij zou voor geen goud terug naar de bossen van Nymmerwell gaan, maar miste wel de stilte.

Zijn gedachten dwaalden af, denkend aan zijn reizen. Zijn blik gleed terug naar Asher, met wie hij al lang samenwerkte, maar van wie hij niet veel wist behalve wat de rest van de wereld ook wist. Hij was altijd al nieuwsgierig geweest. “Doesn’t it bother you that you’re away from home so often?” vroeg hij Asher terwijl hij bedenkelijk met zijn duim wat condens van zijn ale veegde. “With your family and all.” Zelf had hij er geen last van. Er wachtte hem in D’Auvignon niets behalve zijn winkel, zijn assistent en zijn vader. De eerste twee wilde hij nog wel eens missen als hij onderweg was; de laatste alles behalve, ook al had hij zijn huidige business aan hem te danken. Misschien zou het anders zijn als hij zelf een familie had. Momenteel leek die echter nog ver buiten bereik.
Gesponsorde inhoud

Re: The devil in the details

Vorige onderwerpTerug naar bovenVolgende onderwerp
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum