welcome
Fallen Skies is een 'high fantasy Textbased-RPG' die zich afspeelt in een mytische wereld vol wonderlijke wezens, monsters en magie. Het land verdeeld onder zes koningkrijken is altijd bewegend en beïnvloedbaar. Het kan zomaar zijn dat jij de held wordt van het gehele land of misschien zelfs de grootste terreur die Fallen Skies ooit meegemaakt heeft. Alles is mogelijk in deze gevaarlijk mooie wereld. En niets is gek genoeg.
map
season
De ondraaglijke hitte kan maar één ding betekenen. Zomer is in het land. En met regen dat over geheel Fallen Skies uitblijft ziet het er niet goed uit voor de boeren en minderbedeelden.
current event
Een onbekende ziekte teistert Fallen Skies. Niemand blijkt veilig te zijn voor de verwoestende dood die Queen Dacosta meegenomen lijkt te hebben. Is er een mogelijkheid om te overleven, of is iedereen ter dood veroordeeld?
staff
List of the current city rulers: click here
Account switch
Gebruikersnaam


Wachtwoord

credits
©2017 Fallen Skies staat onder leiding van het team en wordt ondersteund door Actieforum. Alle teksten, beelden, codes en plotlijnen zijn auteursrechtelijk beschermt door de desbetreffende eigenaar.

Deel
Vorige onderwerpGa naar benedenVolgende onderwerp
Asher Morrigan
Member
Real name : Demi
Aantal berichten : 758
IC posts : 559

Character sheet
Age: 38
Occupation:
Residence :
Profiel bekijken

Re: Save Water, Drink Wine (open)

op za maa 17, 2018 11:55 pmWat luxe betrof, leek Zypha wel ontzettend veel op haar moeder. Asher had zijn familie gehuisd in een gigantische villa aan de buitenkant van Brightwater Keep, met uitzicht over zee. Zypha nam immers geen genoegen met minder en had het dan ook in eigen hand genomen om de locatie zo uitbundig mogelijk in te richten., om maar niet te spreken over het gigantische aantal personeelsleden dat ze rond had lopen om haar op haar wenken te bedienen. Asher begreep het allemaal niet, maar hoe meer hij haar gang liet gaan, hoe minder gezeik hij over het algemeen over zich heen kreeg.

Eenmaal aangekomen in de flink uitgedoste woonkamer, nam Asher plaats op een van de banken. Camyla zelf ging op haar eigen stoel zitten en liet haar dienaren – die van overal en nergens leken te komen – weten dat ze behoefte had aan een alcoholische versnapering. Het was iets dat de dienares zich geen tweede keer liet vertellen: zodra het commando kwam, was ze de kamer ook al bijna weer uit. Asher kon het niet laten om de dienares even na te kijken, hij wilde immers ook wel weten of ze leuk was om te zien of niet. Zijn aandacht werd echter getrokken door Camyla’s stem. Ze vroeg hem hoe het op het eiland was, waarop hij even zijn schouders ophaalde. “Hectic,” liet hij haar weten. “But I’d hate to bore you with stories about trade and politics.” Om eerlijk te zijn, vond hij het werk dat hij deed zelf niet bijzonder spannend, laat staan dat iemand anders dat zou vinden. Gelukkig hoefde hij niet half zo veel te doen op het eiland als mensen soms dachten. Het feit dat hij daar voornamelijk heel wat tijd spendeerde met een courtisane, liet hij voor Camyla maar even achterwege. Ondertussen kwam het personeel met hun drankjes aanzetten en Asher nam zijn rum met genoegen aan.
Camyla Vaele
Member
Real name : Irini
Aantal berichten : 27
IC posts : 18

Character sheet
Age: 61
Occupation: Vintner
Residence : Brightwater Keep
Profiel bekijken

Re: Save Water, Drink Wine (open)

op zo maa 18, 2018 12:13 am
CAMYLA VAELE


Camyla was nieuwsgierig aangelegd en wilde het liefst constant op de hoogte gehouden worden van wat er zich afspeelde om haar heen. Gelukkig had ze genoeg mensen verzameld die maar wat te graag dingen aan haar door fluisterden. Het kwam regelmatig voor dat ze vroeg naar de stand van zaken, maar dat allang ten gehore had gekregen. Zo wist Camyla ook wel dat Asher een vaste klant was  in één van de vele bordelen die Isla de Juegas kende. Geen grote schok, want Camyla wist ook wel dat er maar weinig mannen trouw waren aan hun vrouwen. Toch waren er wel een aantal details aan het verhaal die haar zorgen baarden.

Asher liet weten dat het er nogal hectisch aan toe ging op Isla de Juegas, maar haar verder niet te willen vermoeien met alle politieke en handel gerelateerde verhalen. Camyla grinnikte even. ”Well, I happen to be really interested in politics and especially in trade,” herinnerde ze hem. Ondanks haar leeftijd was Camyla nog steeds actief binnen de handel. Het zorgde er ook voor dat het geld wat haar man verdiend en zij geërfd  had niet opraakte. Zelfs zou ze een leven zonder rijkdom liever niet willen voorstellen.

Ondertussen verscheen haar personeel weer met een dienblad met glazen en karaffen. Voor Asher een glas met rum en voor haar een beker gevuld met rode wijn. Ze hief haar beker even op in de richting van Asher en zette hem al gauw aan haar mond om een aantal slokken van het druivensapje te kunnen nemen. ”Don’t you ever feel lonely on that island? I mean, I would if I would be surounded by drunken fools every day.” Liever stond ze niet in zijn schoenen, maar wellicht kwam dat ook omdat ze het eiland niet kende. Ze was er nooit geweest en was ook niet van plan om daar te komen. Wat ze wist van de vrouwen die daar kwamen was dat ze vooral nachtwerk deden.
Asher Morrigan
Member
Real name : Demi
Aantal berichten : 758
IC posts : 559

Character sheet
Age: 38
Occupation:
Residence :
Profiel bekijken

Re: Save Water, Drink Wine (open)

op zo maa 18, 2018 12:42 amHet was hem niet ontgaan dat Camyla graag wist wat er gaande was. Waarschijnlijk wist ze een stuk meer over hem dan hij over haar en ergens was hij wel benieuwd hoe ze doorgaans aan die informatie kwam. Niet dat hij haar dat direct zou vragen. Misschien wanneer ze enigszins beschonken was. Zijn schoonmoeder grinnikte en liet hem vervolgens weten behoorlijk geïnteresseerd te zijn in zaken als politiek en handel. Voor een seconde keek hij haar ietwat verloren aan, want dat was wel het laatste waar hij op dit moment over wilde praten. Daarnaast, hij kon haar moeilijk vertellen wat er echt gaande was als hij weer eens voet aan wal zette op het eiland, al had hij het gevoel dat ze dat al lang wist. “Mostly wine-related trade, though, isn't it?” reageerde hij toen. De vrouw had niet bij de pakken neergezeten na het overlijden van haar man. Op de een of andere manier had ze doorgezet en was ze een van de meer succesvolle wijnhandelaren in Brightwater Keep.

Zodra het glas in zijn handen werd geplaatst, bracht hij het even naar zijn gezicht en rook eraan. Niet dat hij echt verwachtte om hier gedrogeerd te worden, maar het was een gewoonte waar hij maar moeilijk mee kon stoppen. Het stadhouderschap had hem toch een tikkeltje paranoïde gemaakt. Hij had constant het gevoel dat mensen het op hem voorzien hadden en vertrouwde dan ook bijna niemand meer. Zelfs mensen die hij voorheen al jaren had gekend, had hij systematisch uit zijn leven gewerkt. Vervolgens hief hij het glas naar Camyla en nam hij een eerste slok. Een ding moest hij toegeven: de vrouw had verstand van alcohol. De rum smaakte stukken beter dan het goedje dat ze in de doorsnee taveerne serveerden. Even trok hij een wenkbrauw omhoog toen ze vroeg of hij zich ooit eenzaam voelde. Even liet hij een flauwe grijns zien. “It usually helps when you're one of those drunken fools,” liet hij haar weten. “But I'm actually not alone all that much.” Dit keer kwam het er wat oprechter uit en even haalde hij Sierra's gezicht voor ogen. Het grootste deel van zijn tijd spendeerde hij immers met haar, aan de haven of in de taveernes.
Camyla Vaele
Member
Real name : Irini
Aantal berichten : 27
IC posts : 18

Character sheet
Age: 61
Occupation: Vintner
Residence : Brightwater Keep
Profiel bekijken

Re: Save Water, Drink Wine (open)

op zo maa 18, 2018 1:04 am
CAMYLA VAELE


Camyla was zich er van bewust dat ze ook zeker veel geluk heeft gehad. Het handelsbedrijf was haar in de schoot geworpen en daar had ze vrij weinig voor gedaan. Bovendien was er veel vraag naar het gegiste druivensapje. Desalniettemin kwam voor niets de zon op, en moest ook zij hard werken en soms risico’s nemen om aan haar geld te komen. Bovendien was enige kennis van wijn ook wel een vereiste, maar die bezat ze. Asher merkte op dat haar interesse vooral in wijn-gerelateerde handel was en daar had hij wellicht helemaal gelijk in. ”And rum occasionally,” voegde ze er aan toe. Per slot van rekening was daar ook een grote vraag naar.

Camyla nam nog een slok van haar wijn, terwijl Asher haar liet doorschemeren zelf een dronken dwaas te zijn. Het verbaasde haar niet dat haar schoonzoon regelmatig beschonken door het leven ging. Zelf was ze ook niet altijd nuchter. De volgende opmerking verbaasde haar enigszins wel. Asher biechtte, tegen al haar verwachtingen, op dat hij niet vaak alleen was. Enigszins verwonderd keek ze hem aan. ”Good,” zei ze uiteindelijk toen ze eenmaal hersteld was. ”Men like you shouldn’t be stressed, depressed or frustrated.” Als schoonmoeder werd er natuurlijk van haar verwacht dat ze haar schoonzoon alles behalve aanmoedigde om overspel te plegen, maar Camyla wist ook wel dat het onoverkoombaar was. Er was geen man die maandenlang van huis was die niet een keer buiten de deur pieste.

Asher Morrigan
Member
Real name : Demi
Aantal berichten : 758
IC posts : 559

Character sheet
Age: 38
Occupation:
Residence :
Profiel bekijken

Re: Save Water, Drink Wine (open)

op zo maa 18, 2018 1:23 amVeel vrouwen liepen compleet vast zodra hun echtgenoot van hun zijde week. Asher bezocht vaak genoeg recente weduwes om ze te verrassen met het nieuws dat hun echtgenoot de reis naar waar dan ook niet overleefd had. Als kapitein was dat immers wel zo netjes. Hij werd meestal begroet met een dramatische huilbui. Camyla was echter anders. Bij de begrafenis van haar man had ze geen tranen gelaten, in tegenstelling tot Zypha die wekenlang ontroostbaar was geweest. Asher had de pech gehad om rond die tijd ook in Brightwater Keep te zijn. Hij herinnerde zich nog dat hij onder de indruk was geweest van zijn schoonmoeder. De meeste vrouwen renden de stad af, op zoek naar een nieuwe echtgenoot die kon fungeren als kostwinner. Camyla had die taak op zichzelf genomen en wist zich nog uiterst goed te redden ook.

Zijn schoonmoeder merkte op dat ze ondertussen ook in rum handelde, iets waarvan hij nog niet op de hoogte was gesteld. “Now that’s something I’d be interested in,” liet hij haar weten. Asher, zoals de meeste mannen in Brightwater Keep, had een redelijke voorkeur ontwikkeld voor rum. Iets dat maar weinig mensen ontging. “I’d be happy to test that out for you.” Over rum wist hij namelijk wel een legitiem oordeel te vellen, gezien hij daar – in tegenstelling tot wijn – wel verstand van had. Natuurlijk moest ze vragen naar wat hij allemaal op dat godvergeten eiland uitspookte, al was hij niet van plan om haar dat te vertellen. Niet letterlijk, tenminste. Asher merkte niet-zo-subtiel op dat hij maar weinig alleen was op Isla de Juegas en de reactie die hij daarop kreeg, verbaasde hem. Het was bijna alsof ze hem aanspoorde om door te gaan met zijn meer dan dubieuze gedrag. “Men like me?” herhaalde hij op vragende toon, nieuwsgierig naar wat ze daar in hemelsnaam mee bedoelde. Even nam hij nog een slokje van zijn rum. “I almost get the impression you care for me.” Een flauwe grijns was op zijn gezicht te zien terwijl hij haar aankeek.
Camyla Vaele
Member
Real name : Irini
Aantal berichten : 27
IC posts : 18

Character sheet
Age: 61
Occupation: Vintner
Residence : Brightwater Keep
Profiel bekijken

Re: Save Water, Drink Wine (open)

op zo maa 18, 2018 1:48 am
CAMYLA VAELE


Vanzelfsprekend gaf Asher aan wel geïnteresseerd te zijn in rum. Camyla had ook niets anders van een man zoals hij verwacht. Als ze in de laatste jaren iets geleerd had dan was het wel dat de prioriteiten bij vrijwel elke man gelijk lagen. Vrouwen en drank leken onmisbaar te zijn in het leven van de gemiddelde man. Met name het verlangen naar drank sprak haar wel aan gezien het feit dat daar wel een slaatje uit te slaan was. Vandaar dat ze tegenwoordig naast wijn ook handelde in rum. ”You are testing it as we speak,” informeerde ze hem. Zelf nam ze ondertussen nog een slok wijn uit haar beker, die al aardig leeg begon te raken.

Haar opmerking van daarnet leek Asher zoals verwacht te verbazen. ”Men like me?” herhaalde hij vragend. Wellicht was ze hem enige toelichting verschuldigd. ”Men with certain responsabilities,” lichtte ze hem toe. Aan een depressieve, gestreste of gefrustreerde leider had niemand iets. Uiteindelijk had Camyla liever dat haar schoonzoon de zaken goed voor mekaar had in plaats van dat hij er een zooitje van maakte. Tot nu toe leek dat prima te gaan in combinatie met de extra aandacht die hij kreeg op het eiland. Asher stelde toen al grijnzend dat Camyla mogelijk meer om hem gaf dan je zou denken. ”Maybe because I am an empathic woman Asher,” zei ze met een knipoog.


Asher Morrigan
Member
Real name : Demi
Aantal berichten : 758
IC posts : 559

Character sheet
Age: 38
Occupation:
Residence :
Profiel bekijken

Re: Save Water, Drink Wine (open)

op zo maa 18, 2018 10:34 pmNogmaals nam hij een redelijke slok van de rum. Het smaakte hem bijzonder goed. Camyla liet hem weten dat dit de rum was die ze doorgaans verhandelde. “I think you might acquire a new customer after today,” liet hij haar weten, waarop hij het glas even inspecteerde. Voor het grootste deel gaf hij Zypha de leiding over het maken van de aankopen, gezien hij er zelf eigenlijk nooit was. Dit resulteerde er tevens in dat ze verantwoordelijk was voor het alcoholische aanbod in hun huis. Nu had zijn vrouw een prima smaak wat wijn betrof – drie keer raden van wie ze dat had – maar van rum had ze vrij weinig verstand. In het vervolg zou hij het wellicht bij zijn schoonmoeder komen halen.

Blijkbaar duidde haar zin op het soort mannen met verantwoordelijkheid, als je hem zo kon noemen. Hij was verantwoordelijk over een heel scala aan zaken, maar om eerlijk te zijn had hij zo heel veel verantwoordelijkheidsgevoel nog niet. Dat bleek maar weer als je bekeek hoe vaak hij aanwezig was in het leven van zijn dochter. Hoewel hij het graag wilde, kwam het er gewoon niet van. Hij duwde belangrijkere dingen met gemak aan de kant, in ruil voor kortdurende, hedonistische geneugten. Hij kreeg een geamuseerde blik in zijn ogen toen Camyla hem liet weten dat ze een empathische vrouw was. “That must be it,” reageerde hij op sceptische toon. “I’m sure Zypha would agree.” Zijn vrouw was nooit echt te spreken over haar eigen moeder, al kon dat ook met gemak over Asher gezegd worden. Hij had geen idee waarom Camyla en Zypha zo botsten. Misschien om dezelfde reden waarom hij en Zypha dat deden.
Camyla Vaele
Member
Real name : Irini
Aantal berichten : 27
IC posts : 18

Character sheet
Age: 61
Occupation: Vintner
Residence : Brightwater Keep
Profiel bekijken

Re: Save Water, Drink Wine (open)

op vr apr 06, 2018 9:13 pm
CAMYLA VAELE


De rum leek Asher wel te bevallen en hij gaf zelfs aan wellicht een nieuwe klant van haar te zijn. Zo zie je maar weer dat het hebben van een zware alcoholist als schoonzoon zo zijn voordelen had. Afzet kreeg ze er in ieder geval wel door. De wijnen liepen al goed, maar rum zat nog in de beginfase. Toch had Camyla er alle vertrouwen in dat ook dit brouwsel goed zou lopen en inkomsten zou genereren. Er waren immers genoeg in lui in Rhoynar die rum dronken als water.

De reactie van Asher toen ze het woord verantwoordelijkheid liet vallen, was nogal twijfelachtig en sceptisch. Blijkbaar zag hij zichzelf niet echt als een man met verantwoordelijkheden. Wellicht voldeed Asher niet op alle vlakken aan zijn plichten, maar tot nu toe leek hij die voor Isla de Juegas wel te vervullen. Asher merkte op dat Zypha het vast ook wel vond dat hij een verantwoordelijke man was. Camyla was dondersgoed dat het huwelijk van haar dochter alles behalve een sprookjes huwelijk was. Zypha had verwachtingen, maar die kon Asher niet waarmaken. ”She does,” zei ze schertsend. ”According to her, you’re the most irresponsible man walking on earth.” De laatste keer dat Camyla Zypha had gesproken was alweer tijden geleden. Het was ook alleen maar een zakelijk gesprek geweest, maar veranderde toch al gauw in een niet al te plezierige woordenwisseling. Zypha speelde graag de slachtoffer overal in en was niet in staat om in te zien dat zij misschien wel de schuldige was. Vaak in deze verhitte gesprekken kwam ook haar gezin en huwelijk ter sprake en daarbij waren weinig lovende woorden naar Asher. ”Is she right?” vervolgde Camyla. Enerzijds wilde ze Asher niet voor het blok zetten, maar misschien waren er dingen die haar nog niet toegefluisterd waren.Asher Morrigan
Member
Real name : Demi
Aantal berichten : 758
IC posts : 559

Character sheet
Age: 38
Occupation:
Residence :
Profiel bekijken

Re: Save Water, Drink Wine (open)

op ma apr 09, 2018 3:03 amHet feit dat hij op deze manier alleen nog maar makkelijker aan goede kwaliteit rum kon komen, betekende weinig goeds voor het lichte alcoholprobleem dat hij over de jaren had weten te ontwikkelen. Hij had het al niet helemaal in de hand en hier in Brightwater Keep leken de dingen vaak alleen nog maar erger te worden. In een wanhopige poging om Zypha te vermijden, belandde hij vaker wel dan niet in een of andere taveerne. Drank was nou eenmaal een simpele manier om je tijd te verspillen. Na dat soort nachten was er vaak nog maar weinig van hem over.

Verantwoordelijkheid. Het was geen begrip waarmee hij zich direct identificeerde. Toch zou het wel moeten, hij was immers stadhouder, kapitein en vader. Drie dingen die toch een redelijke hoeveelheid verantwoordelijk vergden. Misschien onderschatte hij zichzelf enigszins: zowel zijn vloot, eiland en dochter waren nog helemaal in orde, dus zo slecht zou hij het nou ook weer niet doen, toch? Toen hij Zypha’s naam in de mix gooide, liet zijn schoonmoeder weten dat haar dochter maar weinig goeds over hem te zeggen had. “Typical,” reageerde hij met een zucht. Het kwam niet bepaald aan als een verrassing, maar het was alsnog niet bijzonder leuk om te horen. Hij keek even op toen Camyla vroeg of zijn vrouw gelijk had. “Well, you know, I’m trying.” Even nam hij een slok van zijn rum om zich maar een houding te kunnen geven. Het werd hem allemaal net iets te persoonlijk. “But there's nothing I can do right in her eyes anyway.” Even rustte er een kleine frons op zijn gezicht, voordat hij zich realiseerde dat hij tegenover zijn schoonmoeder zat en zich niet zo aan moest stellen.
Camyla Vaele
Member
Real name : Irini
Aantal berichten : 27
IC posts : 18

Character sheet
Age: 61
Occupation: Vintner
Residence : Brightwater Keep
Profiel bekijken

Re: Save Water, Drink Wine (open)

op di mei 29, 2018 11:35 pm


Camyla had in haar hele leven maar weinig goede huwelijken meegemaakt. De meesten waren ontstaan uit macht en hebzucht. Niet echt een goede basis voor een huwelijk. Toch had Camyla zich hier ook schuldig aangemaakt. Zij was destijds een van de mensen geweest die achter het huwelijk stond van Zypha en Asher. Wie wilde nou niet dat haar dochter ging trouwen met een toekomstige lord. Bovendien had het hun familie goed gedaan, en dan vooral zakelijk. Asher liet weten dat hij het probeerde, maar tevergeefs. In haar dochters ogen kon Asher maar weinig goed doen. ”Guess we are in the same boat then,” merkte ze op, terwijl ze de zoveelste slok uit haar glas nam. ”As long as you are good to my grandchild.” Crescent betekende veel voor haar. Immers maakte zij onderdeel uit van de toekomst van haar familie. Daarnaast zag ze iets van zichzelf terug in dat kind. ”Honestly, I don’t care about your relationship with Zypha. You can fuck thousands of others if you want. As long as you do that on your own Island. Or boat. I don’t need the people here to know.” De naam van de familie moest goed blijven.

Asher Morrigan
Member
Real name : Demi
Aantal berichten : 758
IC posts : 559

Character sheet
Age: 38
Occupation:
Residence :
Profiel bekijken

Re: Save Water, Drink Wine (open)

op wo jun 13, 2018 12:36 amHet was geen geheim dat Zypha niet bepaald gesteld was op haar moeder. Of haar echtgenoot. Sowieso was het vaak niet moeilijk om erachter te komen wie zijn vrouw wel en niet mocht. Ze liet het hem immers maar al te graag weten. Zijn humeur werd dan ook zichtbaar minder toen het onderwerp van Zypha aan werd gesneden en direct vroeg hij zich af waarom hij überhaupt over haar was begonnen. Camyla gaf aan dat ze in hetzelfde schuitje zaten, waarop hij even afwezig knikte. Zij hoefde tenminste niet met haar samen te wonen. Al was Asher eigenlijk ook driekwart van de tijd weg. Hij keek even op toen ze over Cres begon. Nog weer zo’n steek. “I’m trying,” herhaalde hij zichzelf. Want in zijn ogen probeerde hij het echt. Hij nam nog maar een slok van zijn rum, om zich maar een houding te geven. De woorden die ze daarna uitbracht, zorgden er bijna voor dat hij zijn drankje weer uitspuugde. Zijn vreemdgaan was toch niet zo’n groot geheim als hij had gehoopt. “I’m not-“ Nee, ontkennen had toch geen zin. Tijd om een brave schoonzoon te zijn. “I’ll be discreet.” Tot nu toe was het grootste deel van zijn affaires buiten Brightwater Keep gebleven, dus die kon hij in ieder geval in zijn zak steken.
Camyla Vaele
Member
Real name : Irini
Aantal berichten : 27
IC posts : 18

Character sheet
Age: 61
Occupation: Vintner
Residence : Brightwater Keep
Profiel bekijken

Re: Save Water, Drink Wine (open)

op zo jun 17, 2018 8:57 pm


Ergens wist ze ook wel dat Asher zijn best deed wat betreft Crescent. Door zijn positie als Lord had hij nou eenmaal minder tijd om zijn gezin te onderhouden. Bovendien verwachtte ze niet dat zijn situatie met Zypha daar ook positief aan bijdroeg. Camyla rijkt naar de fles met wijn die ze op het tafeltje had neergezet. De inhoud ervan verdween in het glas wat ze zojuist had leeggedronken, waarna ze het weer wegzette. Ze hoorde toe hoe Asher haar op het hart drukte om discreet te zijn. Een statement die ze nu maar voor lief nam. ”Let me know if you need more rum. I don’t want my guests to die of thirst.” Ze wees even kort naar de fles die dichtbij hem stond. Deze was nog redelijk gevuld.  

Gesponsorde inhoud

Re: Save Water, Drink Wine (open)

Vorige onderwerpTerug naar bovenVolgende onderwerp
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum