welcome
Fallen Skies is een 'high fantasy Textbased-RPG' die zich afspeelt in een mytische wereld vol wonderlijke wezens, monsters en magie. Het land verdeeld onder zes koningkrijken is altijd bewegend en beïnvloedbaar. Het kan zomaar zijn dat jij de held wordt van het gehele land of misschien zelfs de grootste terreur die Fallen Skies ooit meegemaakt heeft. Alles is mogelijk in deze gevaarlijk mooie wereld. En niets is gek genoeg.
map
season
De ondraaglijke hitte kan maar één ding betekenen. Zomer is in het land. En met regen dat over geheel Fallen Skies uitblijft ziet het er niet goed uit voor de boeren en minderbedeelden.
current event
Een onbekende ziekte teistert Fallen Skies. Niemand blijkt veilig te zijn voor de verwoestende dood die Queen Dacosta meegenomen lijkt te hebben. Is er een mogelijkheid om te overleven, of is iedereen ter dood veroordeeld?
staff
List of the current city rulers: click here
Account switch
Gebruikersnaam


Wachtwoord

credits
©2017 Fallen Skies staat onder leiding van het team en wordt ondersteund door Actieforum. Alle teksten, beelden, codes en plotlijnen zijn auteursrechtelijk beschermt door de desbetreffende eigenaar.

Vorige onderwerpGa naar benedenVolgende onderwerp
Zaleera Rayen
Zaleera Rayen
Member
Real name : WazBeer
Aantal berichten : 129
IC posts : 21

Character sheet
Age: 32 Years Old
Occupation: Queen of Nym
Residence : Aztlan

03. Nymmerwell Empty 03. Nymmerwell

op vr aug 18, 2017 2:05 pm


 
   
   
 
Nymmerwell
In ancestral footsteps we tread

GENERAL
Country Nymmerwell
Inhabitants Nymmerians
Capital Aztlan
Meaning Aztlan Place of the burning water / place of origin
Colours Teal, dark cyan and sea green
Symbol Jaguar
Slogan In ancestral footsteps we tread

Government Absolute monarchy
Ruling house House Rayen
Rulers Zaleera Rayen
Heir ... Rayen
Religion Nature gods of Nym
Racial distribution 90% humans, 5% elves, 5% other.
Resources Spices, fruits, gold, ...
Description of major cities De grote steden van Nymmerwell kunnen worden vergeleken met die uit oud mesoamerika. Tempels komen vaak in de vorm van piramide's die boven de omliggende bossen uitreizen. Een stad in Nymmerwell kent veel kleur in het centrum, hoewel de buitenste rand iets meer opgaat in het regenwoud. Wanneer je de weg niet kent zul je ze niet snel vinden. De kleinere dorpen lopen ver uiteen, van hutten in bomen tot gewoon aan de grond.03. Nymmerwell Dr51Edi
Aztlan, capital of Nymmerwell

LANDMARKS
LAKE TIWANAKU - Ronduit het grootste meer in het continent, ligt diep verborgen in het tropisch regenwoud van Nymmerwell. Lake Tiwanaku is enorm groot, maar ook enorm diep. Vandaar dat er een enorme diversiteit van flora en fauna te vinden is. Hier profiteert niet enkel de hoofdstad Aztlan, maar heel Nymmerwell van. Naast de rijke bossen, gaan vele van de Nymmerians het meer op voor vis en andere voedselbronnen. Het water is er helder en ziet vaak turkoois door de groentinten van het omliggende woud.

BAY OF DEZÚL QUALAN - Naast Tiwanaku, kent Nymmerwell nog een groot water, eentje die afkomstig is van de zee. De baai van Dezúl Qualan bestaat uit zout water, gezien het deel is van de Waking Sea/Smoking Sea. Deze baai reikt tot ver in de landmassa van Fallen Skies en heeft aan zijn tropische kust enkele lagunes gecreëerd. Ook hier maakt het volk uit Nymmerwell gebruik van de natuurlijke middelen die hen zijn geboden. Aangezien het hier wel gaat om een zee is er echter wel rekening te houden met sterke stroming, wild water en zee leven zoals haaien en sirens.

THE WAKING SEA - De zee die het eind van het rijk van Fallen Skies markeert in het oosten is de Waking Sea. De gehele oostkust van Nymmerwell grenst aan deze zee, die naar het noorden kouder wordt en in het zuiden helder, warm en tropisch is. Uiteindelijk ligt de grens ten hoogte van de baai van Dezúl Qualan, waar de zee uit het oosten die uit het zuiden ontmoet.

THE SMOKING SEA - De zee in het zuiden, die Nymmerwell's vaste land scheidt van dat van Rhoynar. Onder anderen de stad Forlindon ligt in de buurt van deze zee. Het water is even helder als de zuidelijke wateren van de Waking Sea, aangezien heel het gebied een tropisch klimaat kent. Hier zul je dan ook alles vinden wat je in een tropische zee kunt verwachten, waaronder de parelwitte stranden en het blauwe water.

FORLINDON - Een elven stad die eeuwen geleden is gesticht door de eerste elven. Al een tijd zijn mensen welkom in Forlindon en elven in Aztlan. De stad is gebouwd hoog in de bomen, voor bescherming en om ongewenste gasten buiten te houden.

03. Nymmerwell AYOwrVM
Bay of Dezúl Qualan, tropical seas

CLIMATE
Main climate type Tropical
Sub climates Tropical rainforest and tropical monsoon
Average temperature 27 °C, never drops below 18 °C
Average rainfall 60 mm a month

Het klimaat van Nymmerwell is tropisch en kent zowel gebieden waar de regenval nooit onder de 60 mm per maand komt, maar ook waar dit wel eens gebeurd (moesson). Deze moesson gebieden zijn over het algemeen iets minder dicht begroeid en bevinden zich voornamelijk in de grensgebieden in het noorden en het zuiden, waaronder rond de stad Forlindon. In het noorden loopt dit moesson gebied uiteindelijk over in een gebergte, waarachter een savanne ligt, die op zijn beurt plaats maakt voor de woestijnen van Valyria. Nymmerwell maakt gebruik van de natuurlijke grens die de bergrug biedt. Winter in Nymmerwell is dan ook niet de winter die je zult kennen uit de noordelijke gebieden. Enkel hoog in de bergen daalt de temperatuur en kan er sneeuw vallen.

FLORA
Het grootste deel van Nymmerwell bestaat uit tropisch regenwoud en er is dus alle diversiteit in planten te vinden die je in een regenwoud zou verwachten. Van verschillende vruchten tot giftige planten, kleurrijk of groen en bruin tinten, je vindt hier alles. Hieronder staan een aantal voorbeelden van verschillende flora die in Nymmerwell te vinden zijn. Let erop dat dit enkel voorbeelden zijn!

Fruits Avocados, coconuts, figs, oranges, lemons, grapefruit, bananas, guavas, pineapples, chinola’s, mangos and tomatoes.
Spices Black pepper, cayenne, chocolate, cinnamon, cloves, ginger, sugar cane, tumeric, coffee and vanilla.

Poisonous plants
Stinging tree – Deze bomen zijn bedekt door fijne haartjes die door de huid heen kunnen prikken en zo een sterk gif binnen kunnen brengen dat fataal kan zijn voor mensen en dieren.
Caladium – Heel deze plant is giftig. Het eten ervan kan iemand zwaar ziek maken en de plant aanraken kan al resulteren in irritaties van de huid.
Curare – Een van de bekendste onder de giftige planten. Deze wordt gebruikt om giftige pijlen te creeren, maar wordt ook wel eens gebruikt als verdovingsmiddel. Dit laatste is echter zeer risicovol. Het gif zorgt ervoor dat het slachtoffer verlamd raakt en dat het ademhalingsstelsel stopt met werken.
Black nightshade – Als deze plant wordt gegeten zorgt het ervoor dat men gaat rillen en bij grote inname zal het hallucinaties opwekken.
Strychnos – Een plant die een vieze geur afstoot en rode vruchten draagt ten grote van een appel. De plant wordt gebruikt om giftige pijlen te creëren of om de nagels mee in te smeren bij een gevecht zonder wapens. Een slachtoffer zal last hebben van spasmes, snel veranderende bloeddruk en verstikking. In kleine hoeveelheden kan de plant ook gebruikt worden als verdovingsmiddel.


FAUNA
In Nymmerwell kom je elk soort fauna tegen dat je in een tropisch regenwoud zou verwachten. Fauna in dit gebied is zeer divers en betreft ook waterdieren, gezien het meer en de baai die in Nymmerwell liggen. Hieronder wordt een klein voorbeeld gegeven van de dieren die er te vinden zijn.

Mammals Jaguar, puma, capybara, sloth, giant river otter, giant anteater, tamarins, spider monkey, capuchin monkey, howler monkey, amazon pink river dolphin, tapir, agouti, paca.
Avian Hoatzin, macaws and other parrots, harpy eagle, toucans, antbirds, kingfishers, parakeets, flycatchers, woodpeckers, hummingbirds, cotinga’s, quetzal's.
Herpetofauna Anacondas and boa constrictors, venomous snakes, caiman, poison dart frogs, tree frogs, iguana’s and other lizards, freshwater turtles.
Fish Arapaima, piranha, arowana, electric eel, giant catfish.
Monsters Chupacabra's, sirens, wendigo's and wraiths.

03. Nymmerwell NE03ulI
Jaguar in the rainforest"Look for the spirit in all things, learn to know and not to merely believe."
Laatst aangepast door Zaleera Rayen op vr okt 06, 2017 8:53 pm; in totaal 9 keer bewerkt
Zaleera Rayen
Zaleera Rayen
Member
Real name : WazBeer
Aantal berichten : 129
IC posts : 21

Character sheet
Age: 32 Years Old
Occupation: Queen of Nym
Residence : Aztlan

03. Nymmerwell Empty Re: 03. Nymmerwell

op vr aug 25, 2017 6:09 pm


 
   
   
 
Culture & Society
In ancestral footsteps we tread

Zoals ieder land kent Nymmerwell zijn eigen geschiedenis, cultuur en samenleving. Hieronder staat informatie over de manier van leven en hoe deze is gevormd. Dit is niet verplicht volledig door te nemen, maar wees zeker niet bang om hier de nodige inspiratie uit te halen. Dit onderdeel zal ook nog aangevuld worden en men kan hier tevens ideeën voor aanbrengen. Stuur deze naar Zaleera Rayen.

03. Nymmerwell IFqYvdw
One of the temples

HISTORY
Nymmerwell is het land van de oorsprong, waar de eerste mens van Fallen Skies rondwaarde. Uit de beschaving die hier werd gecreëerd met behulp van de goden van Nym, is de bevolking van de huidige dag ontstaan. Het is dan ook niet vreemd dat de naam Aztlan de plaats van origine betekent, ofwel de plaats van het brandende water, waar de zon voor het eerst over de horizon rees. Niet ieder kind van Nym is echter in de bossen gebleven. Gelokt door de roep van de draak zijn vele verder getrokken naar Valyria, om vanuit daar de rest van Fallen Skies te ontdekken en zich te mengen met andere volkeren van verre continenten. Zij die in Nymmerwell gebleven zijn een trots volk, aangezien zij afstammen van de eerste mens en de goden van Nym nog altijd achter hen staan.

MYTHS & LEGENDS
LEGEND OF AYATLAN - Niemand kan ontkennen dat de natuur eerder in Nymmerwell was gevestigd dan de mens. Voor een tijd waren de gevaren die het regenwoud met zich mee bracht genoeg om hen buiten te houden, tot men leerde hoe met al deze gevaren te leven was. De geheimen die langzaam ontdekt werden en de bescherming die de dichte bossen brachten, zorgden ervoor dat de mens zich rap door de wouden begon te verspreiden. Zij waren de eerste in dit land en kenden al zijn geheimen. Men raakte langzaam corrupt door de macht die vergaard was.

Eens het woud bevolkt was door de mens, begon de chaos. Niet iedereen hield zich aan de delicate balans die was geschept door de natuur. Er waren stammen die anderen overvielen in een honger naar macht. Sjamanen die duistere rituelen uitvoerde met enkel de vooruitgang van hun eigen bloed in hun gedachten. Geen wezen was veilig in de donkere nacht onder het dichte bladerdak. Zelfs de machtige jaguar werd gejaagd, ondanks zijn status als het hoogst geplaatste roofdier van Nymmerwell.

De legende luidt dat Yaxhá, de god van de zon, zich in de vorm van de jaguar toonde aan de eerste krijger van de Rayen bloedlijn, Ayatlan. Yaxhá sloot een pact met de krijger en deelde met hem zijn kracht. Op verzoek van Yaxhá, bracht Ayatlan de stammen samen. Sommige meer gewillig dan anderen, maar zwichten voor de gecombineerde macht van de krijger en de jaguar deed iedereen. De koninklijke bloedlijn van Rayen is sinds die dag gemixt met jaguar bloed, geschonken door de god van het regenwoud, op dat zij de vrede zullen bewaren en de stammen van het woud verenigen wanneer nodig.

ZANYIA'S BETRAYAL - Ayatlan Rayen, de jaguar die de stammen van Nym bijeen bracht en de stad Aztlan oprichtte, zette zijn lijn voort. Zijn eerstgeboren zoon volgde de troon op en diens eerstgeborene zou dit vervolgens ook doen. De zoon van Ayatlan kreeg slechts twee kinderen, een jongen en een meisje. Ahiga en Zanyia. Beide waren zijn kinderen van de jaguar, maar in Zanyia bleek nog iets anders te schuilen.

Een nieuwe stem was opgerezen uit het woud. Mensen die meende de draak te volgen in plaats van de jaguar, een zogenoemde dragon born, die de kracht zou bezitten om de woeste monsters die de woestijnen in het noorden bezette te kunnen temmen. Hoewel Zanyia de troonopvolgster was van Nymmerwell, voelde zij een aantrekking tot deze verhalen over de dragon born en de familie die hiervan de bron was. Laendaerys wist zich in relatief korte tijd te manifesteren en velen waren bereid deze familie te volgen naar de woestijn van Valyria.

Er ontstond ruzie tussen hen en de koning van Aztlan, wie zijn onderdanen noch dochter wilde verliezen aan een stel ongelovigen. Zij keerden hun rug toe naar Yaxhá door de draak te aanbidden. De volgers van de draak verlieten met spoed het regenwoud, maar onder hen was Zanyia Rayen. De zoon van Ayatlan was vervuld van woedde toen hij bericht kreeg dat zijn dochter er vandoor was met Laendaerys. Toen hij echter zijn leger bij elkaar had geroepen om haar terug te halen en het woud verliet, werd hij door een van de draken van Laendaerys verslagen. Ahiga kon slechts radeloos toekijken hoe hij zijn vader verloor en zijn zuster voor de moordenaar van haar eigen bloed koos door met een Laendaerys te trouwen. Haar verraad is nog niet vergeten door de inwoners van Nym en zeker niet door de Rayen bloedlijn.

A PACT OF HUMANS AND ELVES - Na het verdwijnen van de chaos leefde iedereen in harmonie en vrede samen, totdat er zich na een verloop van tijd afwijkingen voordeden: Mensen die veel kleiner waren dan de gemiddelde standaard, mensen met puntige oren.. Nieuwe rassen ontstonden, en één daarvan waren de elfen. Velen waren geïnteresseerd in deze nieuwe rassen, maar nog meer waren bang. Deze angst voor verandering en voor nieuwigheden zorgde ervoor dat de mensen zich vijandig opstelden tegen zowel de halflingen als de elfen. De elfen zochten hun toevluchtsoord in de jungle vlakbij Rhoynar, waar zij Forlindon stichtte.

Jaren gingen voorbij en de eerste impressie van de mens liet een diepe indruk achter op de elfen. Woede hing als een constante donderwolk boven de jungle van Forlindon, en de elfen waren uit op wraak. Ze trainden, ontwikkelde nieuwe wapens en vechttechnieken die voor de mens onbekend waren, zodat ze ooit op een dag hun konden verassen met een onbekende soort aanval. Vanop een afstand hielden ze de mens in de gaten, zagen hoe Aztlan door de jaren heen alsmaar groeide. Maar ook hun eigen ras groeide, er vormde zich een beschaving, diep in de bossen van Forlindon.

Toen op een dag een vreemde, kwaadaardige energie zich door de jungle van Forlindon begaf, konden The Brotherhood niet anders dan hierop naar onderzoek uitgaan. Uiteindelijk bleven ze de beschermers van Forlindon en de bewakers van rust en vrede. Later bleek dat een Necromancer zich in de jungle tussen Forlindon en Aztlan had gevestigd. Zowel Forlindon als Aztlan kregen alsmaar meer last van ongewenste, kwaadaardige monsters zoals wraiths en wendigo’s. De monsters die onder het commando van de Necromancer stonden vielen de steden binnen  met het doel om zoveel mogelijk bloed te verspillen. Dit was iets wat zowel de mensen van Aztlan als de elfen van Forlindon niet zomaar konden toestaan. Na een lange bedenktijd werd duidelijk dat ze deze gemeenschappelijke vijand enkel konden verslaan wanneer ze zouden samenwerken. Een samenwerking die niet verliep zoals het hoorde, maar uiteindelijk toch erin slaagde om het doel te bereiken.

Toen de strijd tegen de Necromancer uitgevochten was, bleek er enige vorm van wederzijds respect te zijn ontstaan. De haat en angst die jaren geleden zijn oorsprong had gevonden, leek hierdoor stilaan weg te ebben. Beide bevolkingsgroepen bleken hun eigen kwaliteiten te hebben waardoor ze beseften dat samenwerking zoveel gemakkelijker was dan haat. De allereerste generaties van zowel mensen als elfen hadden al lang hun graf gevonden, en de duistere verhalen hadden ook daarbij moeten verdwijnen.

Langzaam maar zeker groeide het wederzijds respect tussen mens en elf, er ontstond zelfs een zekere samenwerking. Maar de elfen waren niet bereid om hun thuis in Forlindon op te geven, dus ze besloten daar te blijven wonen in plaats van in te trekken in de hoofdstad. Tot op vandaag de dag zijn ze welkom in Aztlan wanneer ze willen. Sommigen vrezen het elfenras nog steeds, omdat ze die zekere magische geheimzinnigheid over zich heen dragen. Maar over het algemeen is de verstandhouding tussen beide steden zeer goed. Ze worden door vele als de beschermers van Aztlan door hun natuurlijke aard van vrede en rust. Maar de elfen zien zich eerder als een Brotherhood op zich, afhankelijk van alles en iedereen. Door hun geloof staan ze in verbinding met geheel Fallen Skies en hun taak is om overal diezelfde vrede en rust te brengen als die in Forlindon zelf. Dit noemen ze ook wel de Purification.(Geschreven door Saur)

03. Nymmerwell 8usSX2F
Yaxhá, god of the sun

RELIGION
De natuurgoden van Nym zijn de oudste goden van Fallen Skies. Aangezien er in het regenwoud zo'n delicate balans bestaat in de natuur, is men bepaalde verschijnselen gaan wijden aan bepaalde goden die hier invloed op hebben. De belangrijkste vier staan hieronder vernoemd en deze hebben te maken met het aanbreken van de dag en de nacht, en de bossen en bergen die zich door Nymmerwell uitstrekken. Elk van deze goden heeft een dierlijke vorm die past bij waar zij symbool voor staan.

List of the Gods
Yaxhá – God of the sun and day (jaguar)
Ixtli – Goddess of the moon and night (caiman)
Xipan – God of the forest (serpent)
Nemequene – Goddess of the mountains (puma)

Sjamanen kunnen communiceren met deze goden en andere kleinere godheden door bepaalde rituelen uit te voeren. De wereld bestaat uit 3 verschillende lagen, waarvan de middelste degene is waar de levenden zich begeven. Door de rituelen uit te voeren heeft men toegang tot de andere twee dimensies en kan men zo spreken met de doden en de goden.

BELIEVES
TONALLI - In Nymmerwell is men afhankelijk van de bossen die hen zowel beschermen als gevaar brengen. Nymmerians geloven dan ook over het algemeen dat overal leven in schuild en dat de mens verbonden is aan al het levende om hen heen. Dit vertaald zich in het geloof in Tonalli. Een Tonalli is een dier of element dat verbonden staat aan een individu. Elk mens dat ter wereld komt zal dat tegelijk doen als een dier of element. Vanaf dat moment tot de dood zal het lot van deze twee aan elkaar verbonden zijn. Raakt het dier verwond of zwakt het element te ver af, dan zal de mens hetzelfde overkomen. De dood van het dier staat gelijk aan de dood van het mens.

Binnen de verschillende Tonalli maakt men ook nog een onderscheid tussen dieren en elementen van grote kracht en de meer zachtaardige. De eerste zijn mensen die de macht hebben om kwaad te doen, waarmee grote verantwoordelijkheid komt en dus zijn dit degene die vaak leidinggevende rollen spelen binnen de samenleving. Zulke grote en machtige dieren en elementen worden Tso'ok genoemd, terwijl de zachtaardige Jawiën genoemd worden. Hieronder staan een aantal voorbeelden van de Tonalli die men kan hebben. Let op dat enkel de Rayen familie de jaguar als tonalli kan hebben. Ben je niet zeker? Vraag het even na.

Tso'ok: Jaguar, puma, caiman, serpent, fire, lightning, birds of prey, ...
Jawiën: Frog, deer, capybara, sloth, otter, monkey, amazon pink river dolphin, ...

BLACK JAGUARS - De jaguar is het teken van de koninklijke familie en tevens ook de vorm waarin Yaxhá, de god van de dag en de zon zich vertoond. Waar de gouden jaguar een positieve connotatie heeft, wordt de zwarte jaguar gezien als zijn tegenpool en dus iets negatiefs. De zwarte jaguar is de brenger van ongeluk en dood. Zij is geen vriend van de mens, maar lokt hen de dood in wanneer het kan. Een zwarte jaguar wordt niet gejaagd, maar zal worden vermeden, aangezien het nabij zijn al kan zorgen voor een vloek over iedereen die te dichtbij komt. Ondanks dat het geloof hierin diep geworteld is in de geschiedenis van Nymmerwell en Aztlan, is deze manier van kijken naar de zwarte jaguar niet iets dat afstamt van de eerste mens. Bijna niemand weet dat de oorsprong ligt in het verraad van Ayana Rayen, die besloot haar volk te teisteren uit wraak.

MAGIC
De magie die voornamelijk aanwezig is in Nymmerwell, is de kracht om van gedaante te verwisselen. Deze magie wordt al eeuwen gebruikt door sjamanen om zich zo in de andere werelden te begeven. Dit staat onlosmakelijk verbonden aan het geloof in Tonalli, want men kan maar veranderen in een enkel dier. Welk dier dat is ligt aan wat de Tonalli is van de persoon, want deze twee zijn gelijk.

03. Nymmerwell Xym7yZs
Villages in Nymmerwell

MORTUARY PRACTICES
Zoals elk gebied en elke cultuur kent men ook in Nymmerwell een traditionele manier van het omgaan met de doden. Aangezien Nymmerians dichtbij de natuur staan, zeker omdat zij een zijn met een dier of element, worden lichamen als het waren teruggegeven aan de natuur. Een graf ligt dan ook buiten de stad of dorp, middenin de jungle die alle nederzettingen omringd. De plaats wordt gemarkeerd, maar er wordt geen gebruik gemaakt van een definitieve grafsteen. Wanneer het lichaam zo ver is ontbonden dat het vlees van de botten is verdwenen, wordt het graf geopend om de schedel mee te nemen. Deze schedel zal worden geplaatst in een tombe of een andere ruimte waarin de doden worden geeerd. In Aztlan ligt er een grote tombe in een van de tempels, hier liggen leden van de koninklijke familie, maar ook van commoners. Deze tombe is rijkelijk versierd met in steen gekerfde plakaten en andere versieringen. Elk overleden persoon heeft op de plaats waar de schedel wordt bewaard ook een afbeeding van zijn of haar Tonalli. In de dorpen zijn deze plaatsen natuurlijk iets kleiner, maar hoeven niet met minder beeldvorming te zijn.  

IMPORTANT DAYS & FESTIVITIES
DAY OF THE DEAD – Een dag die puur aan de voorouders is geweid. Gezien men in de cultuur in Nymmerwell een sterke connectie kent tussen leven en dood, en de voorouders een belangrijke rol spelen, wordt er eens per jaar een groot feest gevierd om deze voorouders te eren. Dit is geen droeve bijeenkomst, maar een heus spektakel vol kleur, goed eten en vele activiteiten. De viering centreert zich vooral om Aztlan, maar ook in de andere steden en kleinere dorpen wordt er op deze dag feest gevierd, al mag dit misschien iets minder uitbundig zijn als het dorp kleiner is.

03. Nymmerwell I2FgGtl
Festivities in Aztlan
"Look for the spirit in all things, learn to know and not to merely believe."
Laatst aangepast door Zaleera Rayen op zo jun 03, 2018 2:26 pm; in totaal 18 keer bewerkt
Zaleera Rayen
Zaleera Rayen
Member
Real name : WazBeer
Aantal berichten : 129
IC posts : 21

Character sheet
Age: 32 Years Old
Occupation: Queen of Nym
Residence : Aztlan

03. Nymmerwell Empty Re: 03. Nymmerwell

op vr aug 25, 2017 6:12 pm


 City of Aztlan

De hoofdstad van Nymmerwell is een bruisende stad aan het water van het meer Tiwanaku. Ooit klein begonnen aan de oevers, heeft Aztlan zich zelfs uitgebreid boven een deel van het water. De architectuur doet denken aan dat van oude mesoamerikaanse volkeren. Zo kent Aztlan piramides die tussen de jungle uitrijzen, maar ook grote plaza’s waar men bijeen komt voor ceremonies, feestelijkheden en de markt. Symboliek en iconografie zijn duidelijk aanwezig in de stad, veel van de gebouwen kennen bepaalde verwijzingen naar de goden. Het meest opvallend de jaguar symboliek, verweven in de gebouwen gewijd aan de koninklijke familie, ofwel de Tlatoani van het volk. Ook de piramides zijn rijk aan verhalende architectuur over de goden in wiens naam zij staan. Naast zijn indrukwekkende bouwwerken is Aztlan altijd vol leven en ziet er kleurrijk uit tussen het groen van het regenwoud waar het door wordt omringt. De ligging middenin het woud maakt het lastig te vinden voor een totale vreemdeling en dus goed te beschermen van indringers, wat er voor zorgt dat er in de stad een goede sfeer hangt en men er zich veilig voelt.


Arvindr Manwë
Arvindr Manwë
Member
Real name : Wölf
Aantal berichten : 57
IC posts : 41

Character sheet
Age: 56 y/o (25)
Occupation: Master of the Brotherhood
Residence : Forlindon [Brotherhood]

03. Nymmerwell Empty Re: 03. Nymmerwell

op za maa 17, 2018 2:35 pm


 

Forlindon

Jaren geleden, door een samenloop van omstandigheden, verschenen de eerste mensen op Fallen Skies. Nymmerwell was hun thuishaven, en al snel vormde zich hier een hele samenleving op een plaats die later de hoofdstad Azltan werd. Iedereen leefde in harmonie en vrede samen, totdat er zich na een verloop van tijd afwijkingen voordeden: Mensen die veel kleiner waren dan de gemiddelde standaard, mensen met puntige oren.. Nieuwe rassen ontstonden, en één daarvan waren de elfen. Velen waren geïnteresseerd in deze nieuwe rassen, maar nog meer waren bang. Deze angst voor verandering en voor nieuwigheden zorgde ervoor dat de mensen zich vijandig opstelden tegen zowel de halflingen als de elfen. De halflingen vluchtten naar XXX en de elfen zochten hun toevluchtsoord in de jungle van Forlindon.

Jaren gingen voorbij en de eerste impressie van de mens liet een diepe indruk achter op de elfen. Woede hing als een constante donderwolk boven de jungle van Forlindon, en de elfen waren uit op wraak. Ze trainden, ontwikkelde nieuwe wapens en vechttechnieken die voor de mens onbekend waren, zodat ze ooit op een dag hun konden verassen met een onbekende soort aanval. Vanop een afstand hielden ze de mens in de gaten, zagen hoe Azltan door de jaren heen alsmaar groeide. Maar ook hun eigen ras groeide, er vormde zich een beschaving, diep in de bossen van Forlindon.

Toen op een dag een vreemde, kwaadaardige energie zich door de jungle van Forlindon begaf, konden The Brotherhood niet anders dan hierop naar onderzoek uitgaan. Uiteindelijk bleven ze de beschermers van Forlindon en de bewakers van rust en vrede. Later bleek dat een Necromancer zich in de jungle tussen Forlindon en Azltan had gevestigd. Zowel Forlindon als Azltan kregen alsmaar meer last van ongewenste, kwaadaardige monsters zoals wraiths en wendigo’s. De monsters die onder het commando van de Necromancer stonden vielen de steden binnen  met het doel om zoveel mogelijk bloed te verspillen. Dit was iets wat zowel de mensen van Azltan als de elfen van Forlindon niet zomaar konden toestaan. Na een lange bedenktijd werd duidelijk dat ze deze gemeenschappelijke vijand enkel konden verslaan wanneer ze zouden samenwerken. Een samenwerking die niet verliep zoals het hoorde, maar uiteindelijk toch erin slaagde om het doel te bereiken.

Toen de strijd tegen de Necromancer uitgevochten was, bleek er enige vorm van wederzijds respect te zijn ontstaan. De haat en angst die jaren geleden zijn oorsprong had gevonden, leek hierdoor stillaan weg te ebben. Beide bevolkingsgroepen bleken hun eigen kwaliteiten te hebben waardoor ze beseften dat samenwerking zoveel gemakkelijker was dan haat. De allereerste generaties van zowel mensen als elfen hadden al lang hun graf gevonden, en de duistere verhalen hadden ook daarbij moeten verdwijnen.

Langzaam maar zeker groeide het wederzijds respect tussen mens en elf, er ontstond zelfs een zekere samenwerking. Maar de elfen waren niet bereid om hun thuis in Forlindon op te geven, dus ze besloten daar te blijven wonen in plaats van in te trekken in de hoofdstad. Tot op vandaag de dag zijn ze welkom in Azltan wanneer ze willen. Sommigen vrezen het elfenras nog steeds, omdat ze die zekere magische geheimzinnigheid over zich heen dragen. Maar over het algemeen is de verstandhouding tussen beide steden zeer goed. Ze worden door vele als de beschermers van Azltan door hun natuurlijke aard van vrede en rust. Maar de elfen zien zich eerder als een Brotherhood op zich, afhankelijk van alles en iedereen. Door hun geloof staan ze in verbinding met geheel Fallen Skies en hun taak is om overal diezelfde vrede en rust te brengen als die in Forlindon zelf. Dit noemen ze ook wel de Purification.

Mensen van over heel Fallen Skies reizen naar The Brotherhood als ze problemen hebben die hun rust of vrijheid verstoord, gaande van aanvallen van monsters tot bedreigingen van andere mensen. The Brotherhood neemt deze problemen voor hun rekening en brengt zo dat tikkeltje meer vrede terug in Fallen Skies door het doelwit dat de problemen veroorzaakt te elimineren. Death is victory.


Culture: De elfen van The Brotherhood staan achter het geloof van de Tonalli: alle rassen zijn afhankelijk van de bossen, de jungle, het water en alles wat leeft op Fallen Skies. De levenskracht die door de aarde van Fallen Skies stroomt is dezelfde stroom als die die door hun aderen stroomt. Volgens hun staat dus elk levend wezen in verbinding met de bodem van Fallen Skies en omgekeerd. Life brings life, death brings purification. Deze levenskrachten uiten zich in de vorm van dieren. Elke mens die ter wereld komt doet dat tegelijk met een dier of natuurlijk element. Vanaf het moment van leven tot de dood zijn deze twee onherroepelijk aan elkaar verbonden. Ze houden elkaar in leven op dezelfde manier als yin en yang dat doen.

Binnen de verschillende Tonalli maakt men ook nog een onderscheid tussen dieren en elementen van grote kracht en de meer zachtaardige. De eerste zijn mensen die de macht hebben om kwaad te doen, waarmee grote verantwoordelijkheid komt en dus zijn dit degene die vaak leidinggevende rollen spelen binnen de samenleving. Zulke grote en machtige dieren en elementen worden Tso'ok genoemd, terwijl de zachtaardige Jawiën genoemd worden.

Tso'ok: Jaguar, puma, caiman, serpent, fire, lightning, birds of prey, ...
Jawiën: Frog, deer, capybara, sloth, otter, monkey, amazon pink river dolphin, ...

Verder wonen er in Forlindon enkele elfen die een speciale functie hebben binnen de stad. Naast het geloof in de Tonalli, geloven de elfen ook in enkele deugden, en ze streven deze deugden na in hun dagelijkse leven. De deugden zijn Eenheid, Wijsheid, Vrijheid en Competentie. Om de bevolking er aan te herinneren deze deugden te volgen, bestaan er Sages. Deze Sages proberen door middel van rituelen, tradities en woordspreuken ervoor te zorgen dat iedere elf in Forlindon de fysieke en mentale kracht heeft om naar deze deugden te kunnen streven. Een Sage vertegenwoordigt telkens één deugd. Zijn of haar klederdracht bestaat uit groene gewaden, afgewerkt met kleurrijke accenten om de jungle en natuur te verbeelden. Daarnaast dragen ze een ketting met daaraan een uit hout gesneden symbool van hun deugd.

Magic: De meeste van de elfen die in de jungle van Forlindon hebben een magische gave. De voorkomende magische krachten die de elfen van Forlindon kunnen beschikken zijn: Therionology, shapeshifting, flora manipulation en healing. Andere magische krachten zijn uiterst zeldzaam, en kunnen zich soms voor generaties lang niet meer voordoen.
Binnen de shapeshifters bestaan er twee categorieën, namelijk de Tso’ok en de Jawiën. Deze eerste categorie is bestaande uit de krachtige roofdieren die de wereld van Fallen Skies bewandelen. De tweede categorie is bestaande uit de zachtaardigere dieren van Fallen Skies. De Tso’ok worden beschouwd als de beste assassins van The Brotherhood. Ze worden enorm gerespecteerd door de elfen van Forlindon en hebben vaak ook een hogere positie. De Jawiën zijn van een zachtaardiger type, en hebben in de meeste gevallen ook geneeskundige krachten.

Race: De elfen die in de jungle van Forlindon stammen nog steeds af van de allereerste elfen die ooit de wereld van Fallen Skies bewandelden. Door de eeuwen is hierdoor een uiterst puur elfenras ontstaan, zonder enige inmenging van mensen- of hobbitbloed. Het is dan ook niet vreemd dat elfen van dezelfde familie zich opnieuw samen voortplanten. Incest is geen taboe binnen The Brotherhood, en omwille van hun elfengenen heeft dit ook geen invloed op de kinderen die daaruit voorkomen.

De meest voorkomende haarkleur binnen The Brotherhood schakeert van wit tot blond, met hier en daar een uitzondering tot lichtbruin of ros. Er zijn enkele elfen die zwart als haarkleur hebben, maar deze elfen worden door velen binnen The Brotherhood wantrouwt. De oogkleuren van de elfen varieert dan weer van grijs tot blauw en zelfs paars en rood. De oogkleur van de elfen heeft dezelfde functie als hun achternaam, namelijk aanduiden van welke familie ze afstammen.

Zoals alle elfen in Fallen Skies zijn ook de elfen van The Brotherhood groter dan de gemiddelde persoon. Zelfs vrouwelijke elfen komen gemakkelijk aan de twee meter. Ze zijn sneller en sterker dan het mensenras en hebben een veel langere levensspan. Vanaf het moment dat ze hun volwassenheid hebben bereikt blijven hun fysieke kenmerken hetzelfde.

03. Nymmerwell Tumblr_opl3n4ZUZo1qee94po1_400
Gesponsorde inhoud

03. Nymmerwell Empty Re: 03. Nymmerwell

Vorige onderwerpTerug naar bovenVolgende onderwerp
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum