welcome
Fallen Skies is een 'high fantasy Textbased-RPG' die zich afspeelt in een mytische wereld vol wonderlijke wezens, monsters en magie. Het land verdeeld onder zes koningkrijken is altijd bewegend en beïnvloedbaar. Het kan zomaar zijn dat jij de held wordt van het gehele land of misschien zelfs de grootste terreur die Fallen Skies ooit meegemaakt heeft. Alles is mogelijk in deze gevaarlijk mooie wereld. En niets is gek genoeg.
map
season
De ondraaglijke hitte kan maar één ding betekenen. Zomer is in het land. En met regen dat over geheel Fallen Skies uitblijft ziet het er niet goed uit voor de boeren en minderbedeelden.
current event
Een onbekende ziekte teistert Fallen Skies. Niemand blijkt veilig te zijn voor de verwoestende dood die Queen Dacosta meegenomen lijkt te hebben. Is er een mogelijkheid om te overleven, of is iedereen ter dood veroordeeld?
staff
List of the current city rulers: click here
Account switch
Gebruikersnaam


Wachtwoord

credits
©2017 Fallen Skies staat onder leiding van het team en wordt ondersteund door Actieforum. Alle teksten, beelden, codes en plotlijnen zijn auteursrechtelijk beschermt door de desbetreffende eigenaar.

Vorige onderwerpGa naar benedenVolgende onderwerp
Devon McConnell
Member
Real name : Michelle
Aantal berichten : 40
IC posts : 23

Character sheet
Age: 25
Occupation: Kingsguard
Residence : Archeon
Profiel bekijken

Lil' help? (Open) Empty Lil' help? (Open)

op wo sep 27, 2017 10:54 pm

The world he had left was not ready for his return
or rather, he was not ready to return to the world he had left.


Oke, hij had nooit gezegd dat hij een geweldig goede ontdekkingsreiziger was. Maar hij had zijn navigatiewetenschappen toch wat hoger ingeschat dan dit. Want hij zou zweren, dat was de vierde keer dat hij die boom had gezien.

Yep, yep hij was verdwaald.

Nymmerwell had zo mooi geklonken. Een afgelegen land vol mythes wat totaal anders was dan de rest van Fallen Skies. Hij was via Vanaheim hier binnengekomen en had de woestijn van Valyria ook al ontdekt. Dus dit had hem het perfecte volgende punt geleken. Maar nu hij half verstrikt zat in de lianen en hij bijna kon zweren dat hij duizend roofdieren om zich heen hoorde werdt het hem toch even benauwd.

Devon was een soldaat. Geen Indiana Jones. Hij had een breed zwaard dat je met beide handen vast moest houden en een onervaren iemand nauwelijks boven zijn hoofd kon krijgen. Geen zakmes waar hij vlug mee zou kunnen voortbewegen. Nog een edit die hij zou moeten maken op zijn gear in de toekomst. Als er al een toekomst zou komen natuurlijk, want dat zag er op dit moment ook niet al te rooskleurig uit.

Als alleen iemand hem kon helpen. Een geschenk uit de hemel. Zou dat niet even fijn zijn.
Ghada Moatlisi
Member
Real name : Loïs
Aantal berichten : 30
IC posts : 10

Character sheet
Age: 24 Years Old
Occupation: Hunter&Gatherer
Residence : Nymmerwell {Jungle}
Profiel bekijken

Lil' help? (Open) Empty Re: Lil' help? (Open)

op do sep 28, 2017 2:34 pm
the moon smiled
... for only she was enough ...

Haar smalle hand strekte zich uit naar de bekende rode vrucht, en pakte deze voorzichtig vast. Na zacht trekken kwam hij los. Hij was goed rijp. Haar ogen versmalden zich toen ze de vrucht inspecteerde. Hij leek in goeie staat te zijn, nergens gebroken, wat betekende dat het gif er nog volledig in zat. Ghada draaide zich om, waarbij ze de plant in de leren buidel die om haar middel geknoopt was liet zakken. Haar lichaamsgewicht werd voor een deel door haar arm ondersteund, die versierd werd door verschillende strepen en markeringen, gemaakt met gele okerverf. Op haar gezicht waren dezelfde soorten patronen te herkennen. Ze scande haar omgeving, wist wel beter dan nu rechtstreeks naar haar vertrek terug te gaan. Ze wist dat er altijd gevaar kon zijn. Ze sloot haar ogen om een dreiging te horen, maar kon niets opmerken. Op haar hoede bond ze haar pijlenbuidel, die ze voor het gemak afgedaan had, rond haar rug waarna ze haar boog hierlangs bevestigde, zodat het touw zich over haar borst bevond en het handvat op haar rug. De dolk die naast de buidel op haar heup hing, had haar lichaam nooit verlaten. Haar hand, die zich voorheen op een steen begeven had, klemde zich nu vast rondom een laaghangende tak, waarna ze zichzelf hieraan omhoog trok en hoger de boom in klom, om een uitkijkpunt te hebben zodat ze zichzelf goed oriënteren kon. Ze duwde haar ruwe haar naar achteren, waarna ze ene hand boven haar ogen plaatste om de zon te blokkeren, en met de ander duwde ze een aantal bladeren opzij. Aan haar rechterkant kon ze bergen zien, en wist dat na deze bergen het Valyriaanse gebied begon. Ze trok haar lip op in haat bij de gedachte van de godslastering van het heidense volk. Voor deze hoge bergen, zag ze het heilige Tiwanaku, waar Aztlan vlakbij was. Ze was ver afgedwaald. Kort tikte ze met de zijkant van haar met oker besmeurde hand op haar voorhoofd om haar onverstandigheid. Hierdoor ratelde de gouden kralen en gekleurde veren die hingen aan het reuzenotter-schedel dat zich op haar hoofd bevond. Ghada's aandacht werd echter getrokken door iets anders dan het zachte geluid waar ze zo aan gewend geraakt was. Onnatuurlijke bewegingen van bomen werden zichtbaar, en ze kantelde haar hoofd iets. In een vloeiende beweging pakte ze haar boog en een pijl, die ze snel in haar leren buidel stak. Toen ze hem eruit haalde, was het punt met rood sap besmeurd. De kleinste schram kon al verlammend zijn. Ze spande haar boog, en richtte deze op de plek waar ze de beweging enkele momenten geleden waargenomen had, zo'n tweehonderd meter verderop. Haar blik was uiterst geconcentreerd, en na een fractie van een seconde liet ze de pijl los. Een zacht geluid werd geproduceerd, en snel sloeg ze de boog terug om haar schouder heen en begon ze aan haar vlugge weg naar beneden. Toen ze de grond raakte, bewoog ze zich zo stil mogelijk richting de plek waar ze haar pijl naartoe geschoten had.

Outfit idee:
Lil' help? (Open) Eric-t11Lil' help? (Open) Eric-t10(Maar dan dus niet rood maar okergeel)
 Lil' help? (Open) HCt7fHw
Devon McConnell
Member
Real name : Michelle
Aantal berichten : 40
IC posts : 23

Character sheet
Age: 25
Occupation: Kingsguard
Residence : Archeon
Profiel bekijken

Lil' help? (Open) Empty Re: Lil' help? (Open)

op do sep 28, 2017 7:46 pm

The world he had left was not ready for his return
he was not ready to return to the world he had left.


Soms moest hij echt gewoon zijn grote mond houden.Het zou zoveel beter zijn voor iedereen om hem heen als hij niet dacht dat hij alles wel aankon. Want nu stond hij hier, half vast, half verstikt. Hopende dat er uberhaupt een levende ziel hier ergens rond zou lopen die hem zou kunnen helpen. Zonder hem eerst volledig uit te lachen that is.

En het leek er op dat god hem die aanwezigheid zou gunnen, maar totaal niet op de juiste manier.

Een pijl suizde aan hem voorbij en kwam kaarsrecht in een grote boom terecht op slechts enkele centimeters van zijn gezicht vandaan. Nog natrillend van de snelheid en kracht waarmee hij gelanceerd was.

Devon kon soms niet al te snugger zijn, maar deze bedreiging snapte hij maar al te goed en per direct begon hij harder aan de lianen te trekken die hem tegenhielden. De volgende pijl zou door zijn borst gaan als hij zich niet binnen 10 seconden zou verplaatsen.

Hij kende dit gebied niet, hij kende de mensen en hun manier van leven en vechten niet. Hij was gestoord geweest om in zijn eentje er op uit te gaan en nu mocht hij er de 'vruchten' van plukken.

Met moeite wist hij zijn handen los te trekken en hielt die boven zijn hoofd, dat was toch een algemeen teken van overgeven of niet? Dat zouden zelfs iedereen hier in Nymmerwell moeten begrijpen.

Devon was niet iemand die zichzelf snel overgaf, sterker nog, hij ging liever door tot de dood. Maar zonder weet of er nog meer om hem heen waren dan de pijlenschieter of dat hij een op een zou staan met een jager was informatie die hij allemaal moest weten voor hij kon reageren. Voor nu was de witte vlag ophouden de beste optie tot hij meer informatie had verzameld.

"Eehmmm hallo?" Uiteindelijk wist hij toch zijn ballen bij elkaar te rapen en in het bos te roepen, hopend dat degene die hem zojuist nog had geprobeerd te vermoorden redelijk was. Anders moest hij ook maar snel z'n benen zien los te krijgen.
Most have been forgotten,
Most deserve to be forgotten
Ghada Moatlisi
Member
Real name : Loïs
Aantal berichten : 30
IC posts : 10

Character sheet
Age: 24 Years Old
Occupation: Hunter&Gatherer
Residence : Nymmerwell {Jungle}
Profiel bekijken

Lil' help? (Open) Empty Re: Lil' help? (Open)

op do sep 28, 2017 8:28 pm
the moon smiled
... for only she was enough ...

Ghada telde haar stappen. Ze had de afstand tussen haar en haar net afgeschoten pijl geschat op tweehonderd meter, maar het kon altijd minder zijn. Hierdoor liet ze haar tempo, die eerst half-rennend geweest was, afzwakken naar een langzame, bedachtzame pas. Haar ogen waren versmald terwijl ze haar omgeving goed in de gaten hield. Na een korte tijd zag ze de gele veer van haar pijl door de dichtbegroeide wildernis, en liet zichzelf nog verder zakken zodat ze nu op handen en voeten doorliep, strak aan de grond en onopvallend. Haar adem versnelde wat van de spanning. Ze kon enkel de veer zien, nog niet de pijlpunt zelf, en wist dus niet of ze haar doelwit geraakt had. Luid geroep deed haar doen schrikken, en ze bevroor in haar gesluip. Overduidelijk had ze het niet geraakt. Ze pakte haar dolk vanuit zijn schede, dompelde ook deze onder in de vrucht die nu open was gespleten in haar buidel, en klemde het hilt tussen haar tanden, om zich vervolgens weer te laten zakken in sluiphouding. Ze gluurde door de struiken heen, om te zien met wie ze te maken had. En man, die op rare manier met zijn armen omhoog stond. Ze kantelde vragend haar hoofd, waarna haar zwarte ogen naar zijn benen gleden, en ze zag dat hij vast zat. Dat verklaarde waarom hij zo opvallend bewogen had. Ze duwde de struiken waar ze zich achter verscholen had opzij, en stapte voorzichtig naar voren, nog steeds op handen en voeten, dolk tussen haar tanden geklemd. Ze zei niets, bleef op een redelijke afstand en wachtte voornamelijk af wat de ander doen zou.Lil' help? (Open) HCt7fHw
Devon McConnell
Member
Real name : Michelle
Aantal berichten : 40
IC posts : 23

Character sheet
Age: 25
Occupation: Kingsguard
Residence : Archeon
Profiel bekijken

Lil' help? (Open) Empty Re: Lil' help? (Open)

op do sep 28, 2017 9:40 pm

The world he had left was not ready for his return
he was not ready to return to the world he had left.


Zodra laag geritsel zijn aandacht trok wist hij wel zeker dat het eind zoek was. Zijn geroep had een roofdier aangetrokken dat nu zijn kant op kwam om een einde aan hem te maken. Hij zou sterven op een gruwelijke manier. Hij zou nooit meer zijn fouten recht kunnen zetten. Hij zou nooit meer naar huis terug kunnen keren. Hij was alles kwijt, iedereen die hem lief was geweest, niemand zou uberhaupt er achter komen wat er met hem gebeurd was.

De gedachte alleen was genoeg om hem bijna in tranen te krijgen terwijl hij zijn zwaard vastgreep. Als hij dan zou sterven zou hij dat niet in zijn eentje doen, of tenminste, hij zou dat beest met zich meenemen voor zover het zou kunnen.

Zijn monsterlijke einde bleek echter een jonge vrouw te zijn. Ze staarde hem recht aan en als Devon nu niet zwaar opgelucht was dat het geen tijger of iets dergelijks was geweest zou hij alsnog bang zijn van haar uiterlijk. Of het mes dat tussen haar tanden geklemd zat, het kon allebei zijn.

Maar zijn hart sprong vol van hoop bij het zien van haar en een halve grijns gleed over zijn lippen. "ehm hi? Spreek je.. nederlands, engels.. swahili?" Grapte hij er even achteraan, wetende dat dit totaal niet de tijd was voor grappen maar de zenuwen kregen toch het beste van hem. "Sorry als ik je heb laten schrikken maar ik zit soort van vast zegmaar. Zou jij.. Me los kunnen krijgen. Dan ben ik direct weg, dat zweer ik."
Ghada Moatlisi
Member
Real name : Loïs
Aantal berichten : 30
IC posts : 10

Character sheet
Age: 24 Years Old
Occupation: Hunter&Gatherer
Residence : Nymmerwell {Jungle}
Profiel bekijken

Lil' help? (Open) Empty Re: Lil' help? (Open)

op do sep 28, 2017 10:01 pm
the moon smiled
... for only she was enough ...

Ze bleef onbewogen staan. Hield zijn bewegingen in de gaten. Ze had door dat hij naar zijn wapen gegrepen had en dat beviel haar niet, dan kon hij beter met zijn armen terug omhoog wijzen. Zijn uitdrukking stond haar niet aan, en ze fronste gevaarlijk toen hij grijnsde. De neiging om haar dolk richting zijn gezicht te gooien was groot, maar ze kon niet zien hoe stevig hij vast zat. De kans bestond dat hij los kon komen met veel kracht, en zijn wapen leek gevaarlijk, en bovenal groot. Een schreeuw van pijn kon ook roofdieren lokken. Dus hield ze zich in. Een aantal haren gleden van haar schouder af voor haar ogen, wat haar ergerde, maar ze bleef in haar exacte houding staan. Zijn eerste woorden gingen langs haar heen, maar bij de tweede liet ze een schampere lach horen. "Jij schrikt, ik niet," beet ze hem toe waarna ze naar de felgekleurde pijl wees, die maar op enkele centimeters van zijn hoofd verwijderd was. Ze kwam iets omhoog, al was ze nog steeds lichtjes door haar knieën gebogen, en liep wat dichter naar hem toe. Ze wees naar zijn wapen. "Geef." Het was een duidelijk voorstel. Wapens afstaan of dood.Lil' help? (Open) HCt7fHw
Devon McConnell
Member
Real name : Michelle
Aantal berichten : 40
IC posts : 23

Character sheet
Age: 25
Occupation: Kingsguard
Residence : Archeon
Profiel bekijken

Lil' help? (Open) Empty Re: Lil' help? (Open)

op do sep 28, 2017 10:40 pm

The world he had left was not ready for his return
he was not ready to return to the world he had left.


Oke, take that back. Waar waren die roofdieren?

Nu hij eenmaal weer tot rust was gekomen beviel deze vrouw hem absoluut niet. Haar manier van staan en die ogen waren al genoeg om hem een nachtmerrie te bezorgen. Laat staan haar kleding en de dolk in haar mond. Toch hielt hij zich stevig en sterk en keek haar strak aan nadat ze in de lach schoot. Oke hij gaf toe dat hij zichzelf in een idioote situatie gewerkt had. Maar je kon toch wel iets vriendelijker doen?

Toen ze vervolgens ook nog eens om zijn wapen vroeg kon hij niet anders dan even zacht zuchten. Het was een teken dat ze hem wou helpen. Tenminste als hij de guidebook van fatsoenlijke mensen mocht geloven. Dus maakte hij langzaam de band rond zijn middel los waar zijn zwaard aan hing en bood het aan haar aan. "Pas op, hij's zwaar." Gaf hij nog als kleine waarschuwing, voor ze hem zometeen neerstook omdat ze haar arm uit de kom trok door het spontane gewicht ofzo.
Ghada Moatlisi
Member
Real name : Loïs
Aantal berichten : 30
IC posts : 10

Character sheet
Age: 24 Years Old
Occupation: Hunter&Gatherer
Residence : Nymmerwell {Jungle}
Profiel bekijken

Lil' help? (Open) Empty Re: Lil' help? (Open)

op vr sep 29, 2017 9:34 am
the moon smiled
... for only she was enough ...

Strak keek ze toe hoe hij het ding losmaakte. Het zat vast aan een soort band dat rond zijn middel geknoopt was. Ze reikte haar handen uit toen hij het uitstak, en liet zijn waarschuwing van zich afvallen. Ze pakte het grote ding beet, wat nog in zijn schede zat, en voelde dat hij inderdaad zwaar was. Ze liep er een stukje mee naar achteren waarna ze zichzelf op de grond liet zakken, en half op een grote steen ging zitten. Ze trok aan het hilt en het grote wapen kwam tevoorschijn uit zijn omhulsel. Het leek op haar dolk - die immers nog steeds tussen haar tanden zat, iets waar ze zich zelf al niet meer bewust van was - maar dan heel wat maten groter. Ze liet haar vinger over het gepolijste zwaard gaan. Ze kon haar weerspiegeling erin zien. Kort hief ze het op en keek ze naar haar gezicht. Ze was uiterst geconcentreerd op het zwaard, en kwam tot de conclusie dat het niet meer nut had dan haar eigen wapens, die kleiner waren en waarmee ze zich dus sneller voortbewegen kon. Ze legde het wapen naast zich neer, en richtte zich terug naar de man. "Geef me één reden waarom ik je zou losmaken. De natuur heeft balans. Soms maakt de mens de dier dood, soms de dier de mens." Nu had ze haar dolk wel uit haar mond gepakt, anders ging praten lastig.Lil' help? (Open) HCt7fHw
Devon McConnell
Member
Real name : Michelle
Aantal berichten : 40
IC posts : 23

Character sheet
Age: 25
Occupation: Kingsguard
Residence : Archeon
Profiel bekijken

Lil' help? (Open) Empty Re: Lil' help? (Open)

op vr sep 29, 2017 1:18 pm

The world he had left was not ready for his return
he was not ready to return to the world he had left.


Oke, deze vrouw was duidelijk niet makkelijk in de omgang. Devon besloot dan ook dat dit bosjesmens zels in haar eigen gebied nauwelijks contact had. Ze zou vast pittig vriendeloos zijn, dat zou haar karakter kunnen verklaren. Al zou haar karakter waarschijnlijk ook de rede zijn van haar vriendenloze bestaan.

Echter hielt hij zichzelf rustig en keek haar recht aan nadat ze als een kind naar zijn wapen had zitten kijken. Geen idee hebbende wat er in haar hoofd om ging maar het zou vast niet heel goed zijn. Dat had hij in de afgelopen minuten wel geleerd van haar, niets wat zij deed leek goed te zijn. Wat weer echt de geruststelling van de eeuw voor hem was.. not.

Haar vraag liet hem even zuchten terwijl hij haar aankeek. "Ik wil niet dood gaan dankjewel." Mompelde hij droogjes terwijl hij zijn armen over elkaar sloeg. Hij zou d'r nu behoorlijk zielig uitzien. Dat wist hij zelf ook wel. Als een pruilend kind die zijn zin niet kreeg. Maar hij kon zichzelf moeilijk verplaatsen. "Ik heb geen goud of sieraden waarmee ik je om zou kunnen kopen. Ik ben enkel een verloren ziel opzoek naar een nieuw doel in z'n leven. MAar ik weet dat mijn doel niet is om hier en vandaag te sterven." Een glans van zelfverzekerdheid kwam terug in zijn ogen terwijl hij haar aankeek. "Het zouheel fijn zijn als je mij los kon maken. En ik zweer je, als ik eenmaal genoeg geld of wat je dan ook wilt, bij elkaar heb geraapt krijg je het van mij. Mijn woord is mijn wet en eer." Hij verlaagde zijn hoofd ietsje in een halve buiging, hopende dat dit genoeg voor haar zou zijn om overtuigd te raken. Anders zat hij met een heel nieuw probleem.ofzo.
Ghada Moatlisi
Member
Real name : Loïs
Aantal berichten : 30
IC posts : 10

Character sheet
Age: 24 Years Old
Occupation: Hunter&Gatherer
Residence : Nymmerwell {Jungle}
Profiel bekijken

Lil' help? (Open) Empty Re: Lil' help? (Open)

op vr sep 29, 2017 8:46 pm
the moon smiled
... for only she was enough ...

Hij was als een klein kind. Rond stampend in gebieden die hij niet kende, zichzelf maar bovenal anderen in gevaar brengend. Ghada had een groot respect voor de natuur. Zijn excuses om niet dood te willen gaan, deden haar niet veel. Alles was op zijn plek voor een reden. Zij was niet degene die achter zijn kont aan zou lopen. "Geld, geld. Alles gaat om geld bij jullie." ze siste kort door haar tanden heen. Aan geld had ze niets. Ze zorgde voor haar eigen eten, maakte haar eigen kleren. Was handig genoeg om het in haar eentje op te lossen zonder de hulp van geld. Haar geel geverfde hand strekte zich plots uit naar de pijl die in de boom naast de man ingeslagen was, en trok deze eruit waarna ze deze in een vloeiende beweging terug in haar koker stopte. "Denkt dat hij alles voor elkaar krijgt met geld.. Niet gewend aan hard leven.." mompelde ze in zichzelf waarna ze haar dolk pakte en deze in een fractie van een seconde tegen diens keel aandrukte. Ze maakte oogcontact, klaar om hem van zijn leven te ontnemen, toen ze een brul haar stopte. Haar hoofd schoot overeind en met versmalde ogen keek ze om zich heen. Deze bleven haken op een gevlekte vacht, die zich tussen de bossen verschool. Langzaam liet ze haar mes zakken, en keek ze terug naar de man. "Vandaag is niet jouw dood," vertelde ze hem zacht, waarna ze door haar knieën zakte en de lianen die zijn benen ombonden doorsneed. Hierna kwam ze overeind, en duwde ze hem aan de kant met een geconcentreerde blik in haar donkere ogen. Zacht humde ze, en liet ze de scherpe kant van haar mes over haar duim heen gaan. Een sis verliet haar lippen, en ze drukte haar duim tegen de Wimba (boomsoort) aan, waarna ze haar hoofd ietsje kantelde. Yaxhá had tot haar gesproken. Deze boom wilde ze onthouden, wat de cirkels die ze maakte verklaarde. Haar hart klopte hard van enthousiasme.
- Zeg maar als je 't powerplay vindt dat ze het mes tegen zijn keel aandrukt etc, dan verander ik het c:Lil' help? (Open) HCt7fHw
Devon McConnell
Member
Real name : Michelle
Aantal berichten : 40
IC posts : 23

Character sheet
Age: 25
Occupation: Kingsguard
Residence : Archeon
Profiel bekijken

Lil' help? (Open) Empty Re: Lil' help? (Open)

op zo okt 01, 2017 9:05 pm

The world he had left was not ready for his return
he was not ready to return to the world he had left.


"Hey ik denk niet dat ik alles voor elkaar krijg met geld!"

Het was zijn eerste weerwoord, terwijl zijn donkere ogen haar hard aanstaarde. Was ze nou helemaal gek geworden, of nou ja, nog gekker dan ze al leek te zijn. Hij was zo blut als wat en hij kwam overal doorheen. Waarom zou hij geld nodig hebben. Datwas juist de rede dat hij het aan haar wou geven. Misschien dat een of andere inboorling er meer aan had dan hij.

Maar er werdt al niet meer naar hem geluisterd, inplaats daarvan leek ze haar aandacht op iets anders te hebben. En wat dit was kon Devon niet helemaal onderscheiden. Vast een van haar primitieve vriendjes ofzo? In ieder geval zorgde het er wel voor dat hij los kwam. En snel een paar stappen achteruit nam. Hij wou het liefste zijn wapen pakken en hem smeren, zo ver mogelijk weg komen van dit rare mens. Maar hij bleef naar haar kijken. De vormen die ze op een boom maakte lieten hem een verbaaste blik trekken en langzaam stapte hij toch ietsje dichter bij. "Wat ben je aan het doen?" Durfde hij te vragen zijn armen over elkaar heen slaand.
Gesponsorde inhoud

Lil' help? (Open) Empty Re: Lil' help? (Open)

Vorige onderwerpTerug naar bovenVolgende onderwerp
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum